#Adresjes#Hotels

Druum: kunstzinnige bed & breakfast

Er zijn wel meer hedendaagse logeerplekken in het centrum van Brussel. Maar deze artistieke bed & breakfast springt toch een beetje uit de band.
Geplaatst op  
Druum: kunstzinnige bed & breakfast ©

De ligging van Druum alleen al is bijzonder: in de Duivelshoek, een bekende wijk in het centrum van Brussel.

De legende wil dat de duivel hier een architect uit de 17de zou geholpen hebben om zijn gebouw klaar te krijgen. Een beetje ongewoon is wel het minste wat je van dat verhaal kunt zeggen. Maar het interessantste aan de wijk is misschien wel de B&B zelf. Elke kamer werd ingericht door een kunstenaar of een kunstenaarscollectief. Het resultaat is een mooi samenspel tussen kunst en het leven van alledag.

druum1
Kamer aangekleed door Ištvan Išt Huzjan.

 Zes keer karakter

Alle kamers, zes in totaal, kregen hun eigen stijl mee, een eigen universum bijna. Heel knap is de kamer aangekleed door HS63, een kunstenaarsduo bestaande uit Frederic Bernier en Yann Leguay. Een kamer waarin de sporen van de tand des tijds te zien zijn.

De kunstenaars kozen er namelijk bewust voor om de gebruikte materialen en technieken zichtbaar te laten. De cd’s die ter beschikking staan in de kamer bevatten opnames gemaakt in het gebouw tussen 2012 en 2014, voor Druum was wat het vandaag is. Een soort archeologische kamer dus die heel bijzonder oogt en veel karakter uitstraalt, en die tegelijk heel smaakvol werd ingericht.

druum
Kamer aangekleed door HS63.

Ook de andere kamers zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken, zoals die van Ištvan Išt Huzjan die zijn eigen museum heeft. Voor hem zijn de ruimtelijke organisatie van zijn studio, van een museum of van een hotelkamer gelijk aan elkaar.

En dan hebben we het nog niet gehad over de kamers aangekleed door Grégoire Motte & Thibaut EspiauLore StesselHidde van Schie en Cathérine Lommée.

druumm
Kamer aangekleed door Grégoire Motte & Thibaut Espiau.

Keuze te over dus!

Waar? Hopstraat 63, 1000 Brussel

Prijs: Tussen € 100 en € 130 per nacht voor een eenpersoonskamer, vanaf € 110 per nacht voor een tweepersoonskamer.