#Inspiratie#Keuken

Een moestuin in eigen keuken met MicroFarm

Stadsmuis die houdt van verse groenten? Dan ben je zeker gebaat bij dit nieuw stukje technologie!
Geplaatst op  
Een moestuin in eigen keuken met MicroFarm © Mother

Zelfvoorzienend leven, het hoeft niet altijd op een godverlaten plek middenin de natuur te zijn. Mother is een internationaal netwerk dat opgericht is als incubator en accelerator voor alle ideeën die te maken hebben met zelfvoorziening. Het netwerk lanceerde zopas de MicroFarm, een module waarmee je op eenvoudige wijze je eigen indoor groenten en kruiden kweekt. 

Je eigen groene oogst in je stadsflat, het is geen illusie meer. Dankzij een energiebesparend toestel, kan je vanaf nu vanuit je stadskeuken ook genieten van verse kruiden en microgroenten zoals rucola, peterselie, rode biet, broccoli, radijzen, dille etc… Je kweekt elke 7-10 dagen je eigen microgroenten op eenvoudige wijze. Microgroenten zijn kiemen van eetbare planten die een uitzonderlijk hoge concentratie aan vitamines bevatten, tot 40 keer meer dan een volgroeide plant.

Voor de Mother-oprichters is zelfvoorziening echt cruciaal. De zaden voor de microgroenten kopen ze aan in bulk en verkopen ze vervolgens aan hun aankoopprijs. Onder het mom dat iedereen recht heeft op toegang tot gezonde voeding, verkopen ze hun zaden aan radicaal lage prijzen, slechts €19 om een heel jaar te oogsten. Op die manier maken ze indoor farming toegankelijk voor iedereen.

© Mother

Het MicroFarm-toestel is minimalistisch en modulair qua design (je kan het toestel ook uit elkaar halen voor een alternatieve opstelling) en energiebesparend, dankzij de 14W LED-lamp. In de groeifase hebben je groenten/kruiden zo’n 12 tot 14 uur nood aan licht. Voor minder dan 10 euro per jaar kan je dus je eigen microgroenten kweken.

De MicroFarm-campagne loopt af binnen negen dagen. Benieuwd naar meer informatie over dit bedrijf en hun projecten? Check dan zeker hun website en andere lopende initiatieven uit via de website:
www.mother.life

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.