#Ideeën#Interieuradvies

Een traplift in je interieur? Dit zijn onze stijlvolle tips

Trapliften zijn niet enkel voor seniors, maar ook voor jonge mensen met mobiliteitsproblemen. Wij geven je een aantal stijlvolle tips!
Geplaatst op  
Een traplift in je interieur? Dit zijn onze stijlvolle tips ©

Bij trapliften wordt vaak gedacht aan een senior die last heeft van mobiliteitsproblemen en hoewel dit vaak wel het geval is, zijn er ook zeker kinderen en jonge mensen die baat kunnen hebben bij een traplift.

Een traplift is in dit tweede geval voor altijd onderdeel van je woning, waardoor je veel meer na kan denken over hoe je een traplift harmonieus kan integreren in jouw interieur. Welke trapliften hebben namelijk een moderne uitstraling en hoe laat je deze naadloos aansluiten op je trapdesign?

Moderne trapliften met luxe details

Doordat trapliften vaak geassocieerd worden met mensen van hoge leeftijd, heeft de traplift voor velen een stoffig imago. Toch is niets minder waar, want een traplift is een slim stukje technologie dat continu ontwikkeld wordt om mensen nóg beter naar boven en beneden te kunnen verplaatsen. Bovendien is dit terug te zien in het design van trapliften, die lang niet altijd meer slechts functioneel zijn maar ook esthetisch kloppen. Trapliften zijn er bijvoorbeeld in diverse kleuren, vormen en formaten, zodat de stoel comfort biedt tijdens een rit en past bij het interieur. Ook de rail wordt steeds minder grof ontworpen en krijgt een steeds sierlijkere uitstraling. Door de grote verschillen tussen trapliften is het desondanks lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag: wat kost een traplift? Wel kun je door het diverse aanbod beter trapliften vergelijken om de prijs van trapliften te achterhalen.

Een traplift in zachte kleuren zodat het item mooi opgaat in de rest van het interieur

Verschillende kleuren en materialen

Wie in zoekmachines op zoek gaat naar een traplift, zal al snel ontdekken dat de rail behorend bij een traplift standaard in crème geleverd wordt. Toch hoef je zeker niet genoegen te nemen met deze kleur, want de rail kan in elke gewenste kleur gespoten worden, zodat deze wegvalt bij de kleur van de muur of juist opvalt in het interieur. De traplift kan een echte eyecatcher worden van jouw huis als je dat wil, aangezien het een integraal
onderdeel wordt van jouw woning als je je hele leven gebruik moet maken van een traplift. Waarom zou je de traplift in dat geval willen verstoppen, als het voor jou een onmisbaar en handig hulpmiddel is? Naast kleuren heb je bovendien keuze uit diverse materialen om de rail en stoel van te laten maken, zodat deze geheel naar wens gecustomized kan worden.

Een traplift die verwerkt zit in een wenteltrap met indirecte verlichting voor extra sfeer en veiligheid

Een rail die past bij de trapsituatie

Een nieuwe traplift kopen gaat hand in hand met een nieuwe rail kopen. Geen trap is immers hetzelfde, aangezien de één een rechte trap in huis heeft, terwijl de ander gebruik maakt van een wenteltrap. Voor iedere trapsituatie wordt dan ook een nieuwe rail gemaakt, zodat het stoeltje perfect langs de muur en trap beweegt. Op die manier gaat een traplift zonder horten en stoten naar boven en beneden en wordt de rail naadloos opgenomen in het interieur. Als de traplift dan geen eyecatcher van jouw huis wordt, weten wij het ook niet meer!