#Nieuws

Fest brengt nieuwe designmeubels voor je eetkamer

Extra lang tafelen wordt nog gezelliger nu Fest twee items lanceert die ons goed in de smaak vallen. Een lust voor het oog!
Geplaatst op  
Fest brengt nieuwe designmeubels voor je eetkamer © Fest

De eetkamer is waar we goede verhalen vertellen, heerlijk eten en soms een glaasje te veel drinken in goed gezelschap. Net daarom is het leuk om je eetkamer wat op te leuken met een likje verf of nieuwe meubels. Dat laatste ontwierp het Nederlandse label Fest, en brengt zo twee nieuwe eyecatchers op de markt die bij ons sterk in de smaak vallen. De designs Plateau en Eve werden geïnspireerd op organische vormen die stijlvol en tijdloos zijn. Een reden te meer om uit te kijken naar het tafelen.

Plateau – de elegante eettafel

Eettafel ‘Plateau’ met ovaal houten blad. Fest.

Een eettafel kan de eyecatcher zijn van de kamer: je kan een statement maken of het net heerlijk laten blenden in je interieur. De ‘Plateau’ eettafel heeft een prachtig en bescheiden onderstel: ze is deels open en van gebogen metaal. Het gelakte houten tafelblad zorgt voor een elegante mix van strak design met een warm vleugje charme. Een mooi huwelijk voor in je interieur.

Het Plateau-ontwerp vloog over vanuit Berlijn. De zussen Silvia en Antonia Terhedebrügge vonden hun passie in interieur en design, en startten zo hun eigen studio ‘Terhedebrügge’ op. In hun ontwerpen gaat een zekere speelsheid verwerkt: ze combineren vormen en lijnen met een vrolijke zachtaardigheid. ‘De tafels zijn allemaal opvallend en heel grafisch, maar door de vorm en kleuren is het ook zacht en past het heel goed bij Fest’, klinkt het bij Studio Terhedebrügge.

Eettafel ‘Plateau’ met rond gelakt houten blad. Fest.

De Plateau-serie bestaat uit een salontafel, bijzettafel en nu ook eettafel. Zo kan je kiezen uit een ronde of ovale tafel en komt het tafelblad in een gelakte of natuurlijke toon. Aan jou de keuze. De Plateau eettafel is beschikbaar vanaf 1059 euro.

Eve – de stijlvolle eetkamerstoel met comfort

Eetkamerstoelen ‘Eve’, laag en hoog model. Fest.

Als je urenlang wil tafelen, is een comfortabele eetstoel een must. Het elegante Eve-ontwerp staat voor comfortabele eenvoud en oogt tegelijk fris en fijn. De brede gebogen rugleuning lijkt ons hemels zitten waarbij het zwarte stalen onderstel zorgt voor een moderne en lichte look.

Achter het ontwerp gaat de Valenciaanse studio Yonoh schuil, een prijswinnend label van ontwerpersduo Clara del Portillo en Alex Selma. ‘In de studio liggen altijd een paar kleine concepten te rijpen, en waar we beetje bij beetje verder aan werken. Dat was ook het geval met Eve. Je zou kunnen zeggen dat het een ‘slowcooked’ stoel is. Het is een langdurig project geweest waarbij we soms slechts millimeters aanpasten om het gewenste ontwerp te krijgen’, licht de studio toe.

Ronde tafel ‘Plateau’ en eetkamerstoel ‘Eve’. Fest.

De Eve eetkamerstoel kent naast een laag model, ook een middel- en hoge versie. Die kan je dus ook onder je keukeneiland of bar schuiven. Een Eve eetkamerstoel is beschikbaar vanaf 379 euro.

Neem een kijkje bij Fest voor meer inspiratie.

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.