#Dit is Belgisch#Nieuws

Flamant pimpt cocoon voor een nomade

'Nomad Luxury' is een limited edition als een hartverwarmend nieuwjaarsgeschenk van het huis Flamant
Geplaatst op  
Flamant pimpt cocoon voor een nomade ©

Het is warm thuiskomen na een koude winterwerkdag met dit tapijt onder je voeten…Grijp vervolgens naar een avontuurlijk boek en reis, exploreer en geniet zonder je te verplaatsen…Dat is wat de nieuwste collectie ‘Nomad Luxury’ van Flamant ons wil aanleren. Het is helemaal nomade-inspiratie wat de klok slaat in deze handgeknoopte tapijten- en sierkussencollectie. En het werkt. De oeroude tribals en symbolen van deze stammen staan bovendien strak van de geometrie en juist die inspiratie leent zich enorm voor onze Westerse, minimalistische interieurs.

Het Nederlandse designburo M&Otto Design werd door Flamant gevraagd deze ‘Nomad Luxury‘-collectie te ontwerpen. Belangrijk detail is zijn ‘fair trade’-label dat garant staat voor de afkomst en verwerking van de materialen.

Wollen stoffen uit Nepal, aldaar door behendige vrouwen met de hand gevilt uit plukken van 100 procent schapenwol. De viltsters gebruiken een hoogtechnische maar eeuwenoude techniek om de twee lagen van al op voorhand gekleurde vilt samen te voegen tot een tweekleurig ontwerp. Zoals een uitgesproken cirkel in diep taupe, stormachtig grijs, warm caramel of zacht koraal op een crème ondergrond. De kussens worden vervolgens afgewerkt in Nederland en gevuld met een milieuvriendelijke vulling van gerecycleerd polyfiber en in een katoenen tijk gestopt.

De kussens en tapijten ogen niet alleen hedendaags en modern, maar ze belichamen eveneens die ‘wollen wellness’ waarin wij ons met veel plezier wentelen om de gure winter door te komen! Hier volgt een impressie…

FLAMANT4

FLAMANT3

FLAMANT5

FLAMANT6

Limited Edition ‘Nomad Luxury‘ is te koop in de Flamant stores en op:
www.flamant.com