#Ideeën

6 hippe kookboeken met recepten voor een diner met vrienden

Ben je binnenkort de chef-kok van je vrienden? Hier zijn 6 leuke kookboeken boordevol inspiratie!
Geplaatst op  
6 hippe kookboeken met recepten voor een diner met vrienden © Test Kitchen - Noor Murad & Yotam Ottolenghi

De dagen korten, het is koud en we zoeken gezelschap. De tijd van de gezelligste dineetjes met vrienden en familie is weer aangebroken. Sloof je je graag uit in de keuken als je naasten komen? Met deze 6 kookboeken fleur je het najaar op culinaire wijze op! Van gemakkelijke sharing recepten tot heuse bakideeën. 

1

Test Kitchen, extra lekker – Yotam Ottolenghi & Noor Murad

Het Israëlisch-Britse kookicoon Yotam Ottolenghi brengt dit najaar de gezelligheid van food sharing met extra lekkere én simpele gerechten naar onze keukens. In Test Kitchen Extra Lekker werkte hij samen met Midden-Oosterse chef-kok en auteur Noor Murad. Het boek toont je hoe je op eenvoudige maar indrukwekkende wijze smaakvolle, doordeweekse gerechten een extra toets kunt geven. Een boek dat je uitnodigt om een heel nieuwe foodcultuur te ontdekken.

Ottolenghi Test Kitchen, Extra lekker
€ 26,99
Verkrijgbaar via deze link

2

Wntrlust – Wout Hendrickx & Debby de Mangelaere

Krijg je niet genoeg van gezellige winterkost? Dan is dit boek echt iets voor jou. Foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere bundelden 50 simpele, winterse recepten in een prachtig moodboek dat je honger instant aanwakkert. De ingrediënten gebruikt voor deze recepten zijn superlokaal. Een culinaire aanrader met bijzondere beelden!

Wntrlust
€ 39,50
Verkrijgbaar via deze link

3

Dinner served – Morgane Van Marcke

Volg je de vegan food blogster Morgane Van Marcke al? Deze Belgische keukenprinses lanceerde zopas haar tweede kookboek dat over lekker dineren en de hele sfeer errond gaat. Je vindt er heerlijke recepten die 100% vegan zijn en leest er haar persoonlijke visie over ‘the art of hosting’, oftewel de kunst van gasten ontvangen. Een leuke must-have voor op je kookboekenschap!

Dinner Served
€ 22,49
Verkrijgbaar via deze link

4

Framily Food – Sandra Bekkari

Familie en food zijn super belangrijk, toch? Dat moet ook Sandra Bekkari gedacht hebben bij de creatie van haar nieuwste kookboek. In Framily Food vind je heerlijke comfortrecepten die simpel en snel klaar te maken zijn. Centraal in dit boek staan de mooie momenten met vrienden en familie. Bekkari bedacht recepten voor elke gelegenheid – van een bbq tot een verjaardagsfeest – waarmee je kunt uitpakken zonder al te veel moeite. Zo kun je zorgeloos genieten samen met je gasten.

Framily Food
€ 27,50
Verkrijgbaar via deze link

5

Diner, een jaar samen aan tafel – Tine Lejeune, Barbara Serulus & Johanna Goyvaerts

Drie dames en meer dan 100 recepten. Het kookboek ‘Diner’ is een receptenverslag van een jaar lang koken voor vrienden en familie. Je vindt er lekkere gerechten waarvoor je geen hele avond in de keuken moet doorbrengen. Het boek bevat tips om zoveel mogelijk kookwerk te doen voor je gasten arriveren. De focus ligt op seizoensgebonden en lokale producten met veel groenten, maar er is ook plaats voor boter, vis, vlees en andere bourgondische geneugten.

Diner, een jaar samen aan tafel
€ 32,50
Verkrijgbaar via deze link

6

Het Korean Vegan kookboek – Joanne Lee Molinaro

Koreaanse invloeden zijn overal: van beauty, muziek tot food. De Koreaans-Amerikaanse Joanne Lee Molinaro dook in het oude receptenboekje van haar Koreaanse grootmoeder en gaf ze een hedendaagse twist. In dit kookboek – dat ook een ode aan de Koreaanse tradities brengt – vind je heerlijke vegan recepten die bewijzen dat de Koreaanse keuken perfect plantvriendelijk is.

Het Korean Vegan Kookboek
€ 34,99
Verkrijgbaar via deze link

 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.