#Dit is Belgisch#Nieuws

Frederik Vercruysse maakt eerste fotoboek

'INDEX 2006 - 2016' toont de meest sprekende foto’s van internationaal gerenommeerde architectuur- en interieurfotograaf
Geplaatst op  
Frederik Vercruysse maakt eerste fotoboek ©

Voor het eerst verzamelt fotograaf Frederik Vercruysse een aantal van zijn meest sprekende foto’s in een boek. In ‘Index 2006-2016’ staan architectuur- en interieurfoto’s, intrigerende stillevens, composities en landschapsfoto’s.

Frederik Vercruysse twijfelde vroeger tussen een studie architectuur en een studie fotografie. Hij koos voor het laatste, maar legde zich als beroepsfotograaf al snel toe op architectuur en interieur. Zo combineert hij zijn twee passies. En met succes want Vercruysse werkt samen met de gerenommeerde magazines Wallpaper en The Wall Street Journal Magazine. In België wordt hij vertegenwoordigd door fotoagentschap Initials LA.

Zijn boek, dat op 29 oktober werd gelanceerd en uitgegeven wordt door Luster, bestaat uit drie delen: ‘composition’, ‘control’ en ‘out of control’

‘Composition’

Met stillevens toont Vercruysse zijn oog voor lijnen en symmetrie.

frederikvercruysse-foto-2net

‘Control’

Hierin zien we de fascinatie van de fotograaf voor architectuur. In elk gebouw of interieur dat hij fotografeert, zoekt hij naar dat ene detail dat hem intrigeert. Zijn architectuurbeelden zijn interessante tijdsdocumenten, maar ze vertellen ook een intiemer verhaal over hoe mensen leven en werken. Het is zijn manier van mensen portretteren.

frederikvercruysse-foto-3net

‘Out of Control’

Hierin laat Vercruysse zien dat hij ook een landschapsfotograaf os. De beelden zijn vaak gemanipuleerd om zo een nieuwe realiteit te creëren, een realiteit met een romantische sfeer. Soms lijken de beelden wel schilderijen.

frederikvercruysse-foto-4net

Verkrijgbaar vanaf 29 oktober in de boekhandel en online via www.lusterweb.com