#Hoe woon jij?#Inspiratie

Geel-zucht na de geel-onthouding


Geplaatst op  
Geel-zucht na de geel-onthouding ©

Vraag een kind een zon te tekenen en hij kiest voor geel. Van Gogh was ‘gek’ van zonnebloemen. Geel is van alle tijden en is opwekkend als de vuurbol aan de hemel zelf.

In de nineties zagen we de opmars van geel ‘Provençaalse stijl’ in combinatie met blauwe luiken en lavendel.

Nu in de 21ste eeuw is geel terug, maar deze keer geen zwak broertje meer zoals mosterd- of currygeel. Noem het ‘fel fruit’ zoals banaan of citroen. Kortom, dit is enkel voor durvers en doeners.

Wij raden aan van zachtjes te beginnen!


1. Beginner

bbbbbbbbb

Geel je voor het eerst en durf je niet goed, kies dan voor een uniek accent met een los meubelstuk zoals deze fauteuil. Je zal zien, het went sneller dan je denkt. Speel met het contrast van licht op donker.


2. Gevorderd

aaaaaaa

Ben je nog niet overtuigd maar waag je je al aan een permanente kleurbekentenis? Kies dan voor dit simpel maar zo effectvol accent. Een raamkozijn in citroengeel en het lijkt alsof de zon steeds binnen schijnt.


3. Competent

 16349ddd6d112b6df0a286e9cf328e67

Stadium van de geel-onthouder voorbij? Wees dan extra gemotiveerd en pak die banale inmaakkast aan die zijn witte glans allang verloren heeft. Zet hem na een primerlaag volledig in de citroengele hoogglanslak. Raam en kast versterken nu elkaars kunstzinnig effect.


4. Bekwaam

 bcc2c9dd19f0359ee8ce30a238719221

Je hebt je gele grens verlegd, bravo. Toch nog twijfels over wat ‘anderen’ ervan vinden? Wel, experimenteer dan daar waar alleen jij komt, de badkamer. Dit gele gezichtsbedrog is frapant én amusant. De deur lijkt wel een meter boven je vloer te zweven.


5. Expert

ddd

Gefeliciteerd! je behoort nu tot het selecte groepje geelgenieters die voluit voor hun passie gaan. Mix & match bij een zomergeel decor dat zelfs ‘s winters het gemis van de zonnegloed zal compenseren!

Bron – Pinterest ©