#Adresjes

Gelato Guiliano: een nieuw en hip ijssalon in Antwerpen

Gelato Guiliano brengt Italiaans ijs met een moderne twist, ideaal voor dit mooie weer.  
Geplaatst op  
Gelato Guiliano: een nieuw en hip ijssalon in Antwerpen © Gelato Guiliano
Het Zuid in Antwerpen kent sinds 24 april een nieuwe hotspot: het hippe ijssalon ‘Gelato Guiliano’ brengt Italiaanse gelato met een eigentijdse twist naar de modestad van België. Ideaal dus voor een guilty pleasure get-away tijdens de zomermaanden.

Gelato Guiliano is een samenwerking tussen de familie Dheedene en chef-kok Julien Limbach. Hun ongetemde passie voor horecabeleving en het verfijnde Italië deed hen wegdromen over een eigen zaak en bracht hen uiteindelijk bij Gelato Guiliano.

Outside the cone

© Gelato Guiliano

Gelato Giuliano-ijs is een combinatie van de Italiaanse traditie enerzijds en de culinaire inzichten van chef-kok Julien Limbach anderzijds. Hoewel het ijs centraal staat, willen de uitbaters een echte belevenis creëren. “Het is dé plaats om uit je comfortzone te stappen en outside the cone te denken”, vertelt Julien Limbach. Bij Gelato Giuliano vind je zowel de klassiekers, maar ook experimentele bereidingen. Mensen die een vegan of suikervrij dieet volgen, kunnen evengoed genieten van de Italiaanse gelato. De eigentijdse smaken zoals bronte pistache, Siciliaanse amandel en dulce de leche cantucci zorgen dan weer voor een zeldzaam menu. 

Niet alleen de bereidingen krijgen een eigentijdse toets, maar ook de presentatie van de gelato. Zo introduceert Julien Limbach de ‘crispy GG brioche’, afgewerkt met de signature toppings. De brioche verzacht het smaakpalet en maakt de smaak van het ijs nóg intenser. 

Affogato al caffé

© Gelato Guiliano

Naast gelato bieden ze ook heerlijke espresso, cappuccino of latte aan. Gelato Guiliano stelde een unieke selectie koffiebonen samen, zelf gebrand onder het private label. De smaken zijn afgestemd op het of in combinatie met het ijs, beter bekend als ‘Affogato al caffé’, een van de typische lekkernijen uit Sicilië. Geen fan van koffie? Dan kan je er ook zelf milkshakes samenstellen. Voor ieder wat wils. 

De boodschap is alvast duidelijk: Ice cream has no limits. Ongetwijfeld een zaak om in het oog te houden!

Iets voor jou?

Zin in een ijsje of een lekkere kop koffie? Door de week is het ijssalon elke dag open van 14u tot 22u, met alternatieve uren in het hoogseizoen. In de toekomst zal ook thuisbezorging mogelijk zijn met Gelato Guiliano’s signature experience-boxen.

Adres: Karel Rogierstraat 1, 2000 Antwerpen

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.