#Getest#Ideeën

Getest: afvalverwerkingsmachine The Mulch

Een toestel dat je afval niet alleen composteert maar ook verpulvert tot een klein hoopje organisch materiaal. Maak kennis met The Mulch!
Geplaatst op  
Getest: afvalverwerkingsmachine The Mulch © Fritel

Deze keer nemen we de proef op de som voor de nieuwste ontwikkeling van het Belgische merk Fritel: afvalverwerkingsmachine The Mulch. Ben je benieuwd of het toestel doet wat moet? Lees hier onze ervaring met de compostrobot.

Het concept

De benaming betekent zoveel als ‘bodembedekking’ en dat is precies wat dit toestel poogt te produceren. Het verwerkt je huishoudelijk afval tot een organische materie die je naderhand kunt gebruiken als plantenvoeding. Daarnaast kun je dankzij het toestel ongewenste geuren van het keukenafval en bijhorend ongedierte uitschakelen. Dit toestel komt in twee groottes: een mini- (2 liter) en een maxi-formaat (4 liter).

© Fritel – The Mulch

Hoe gaat het in zijn werk?

Nadat je het toestel ontdaan hebt van zijn plastic verpakking, is het belangrijk dat je hem op minstens 30 centimeter van de muur plaatst. Het toestel wordt namelijk erg warm tijdens het verwerkingsproces. Ik had het voorrecht om een Maxi Mulch te testen, die een afvalemmer van ongeveer 25 cm diepte heeft. Het gebruik is zeer simpel: je gooit al je organisch keukenafval erin en drukt op start. Opgelet, dit toestel is niet bestand tegen harde keukenresten zoals botten, pitten van steenvruchten of mosselschelpen.

© Fritel – The Mulch

Het verdict

Dit toestel is ideaal voor wie geen tuin tot zijn beschikking heeft en verlost wilt zijn van de vervelende fruitvliegjes in de keuken of de bergruimte. The Mulch doet exact wat hij belooft: hij vermaalt al het keukenafval zonder moeite tot een organisch hoopje dat ik vervolgens aan mijn planten – die dergelijke boost erg konden gebruiken – gaf. Mijn enige bedenking bij deze fantastische innovatie? Het toestel heeft zo’n 3 tot 5 uur nodig om de inhoud te composteren. Dat proces vertaalt zich ongetwijfeld in de energierekening.

Interesse?

Afvalverwerkingsmachine ‘The Mulch’ bestaat in twee formaten en is verkrijgbaar in de betere elektrozaak. De kostprijs van de mini-versie start vanaf 699 euro, die van de maxi-versie vanaf 1 499,99 euro.

Fritel.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.