#Getest#Ideeën

Getest: de nieuwste stofzuiger- en dweilrobot van iRobot

Nuttig, Interessant, Ecologisch, Uitzonderlijk, Wondermooi of Schattig. Elke maand test de redactie iets N.I.E.U.W.S uit.
Geplaatst op  
Getest: de nieuwste stofzuiger- en dweilrobot van iRobot © iRobot

Een stofzuigerrobot is je wellicht niet onbekend, maar iRobot bracht een gloednieuw state-of-the-art model op de markt met tal van verbeteringen op vlak van zuig- kracht en kuisintelligentie. Redactrice Mandy testte de twee robottoestellen enkele weken uit. Lees hier wat haar persoonlijke ervaringen waren. 

Twee is beter dan één moet iRobot gedacht hebben, en dus lanceert het merk daar- naast ook een dweilrobot, die het werk van de stofzuiger verder opneemt. Door de ImprintTM Link-technologie kunnen de Roomba s9+ stofzuigerrobot en de Braava jet m6 dweilrobot automatisch na elkaar stofzuigen en dweilen. Met de iRobot app kun je tot tien ruimteplannen instellen en kun je je robots vertellen welke ruimtes ze moeten poetsen.

De Roomba s9+ robotstofzuiger met Clean Base oplaadstation, iRobot, 1 499 euro.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Eenvoudig, als je thuis bent in de wereld van smarthome-applicaties althans. De producten werken enkel als je de app downloadt, nadien volgt een korte synchronisatie: je maakt een login aan en verbindt de toestellen met je wifi-verbinding. In de app kun je o.a. poetsschema’s per dag en per uur instellen. Ik stootte meteen op een verbindingsprobleem, maar na wat Google research was ik geholpen. Niet lang daarna begon de stofzuigerrobot zijn werk te doen. Het is wel opletten met breekbare objecten in je interieur. De robot zat flink te beuken tegen één van mijn glazen vazen. Wanneer de stofzuigerrobot klaar was, begon de dweilrobot zijn ding te doen. De eerste keer dat je de producten gebruikt, adviseer ik je om erbij te blijven. Hoewel de 3D-sensor technologie veelbelovend klinkt, besloot ik toch om een oogje in het zeil te houden.

De Braava jet m6, iRobot, 699 euro.

HET VERDICT

Wat mij vooral verbaasde is de zuigkracht van de stof- zuigerrobot. Ik heb een aantal tapijten thuis, en die waren écht grondig gereinigd. Verder nam hij mijn lange haren ook goed mee. Wel opletten, in de rol onderaan het systeem blijven haren – net zoals in een klassieke stofzuiger – hangen. Je kunt die het best verwijderen na elke poetsbeurt. Hoeken deed hij vrij goed, maar lastige punten bij keukenkasten bijvoor- beeld kun je het best nadien nog eens zelf schoonmaken. De dweilrobot bewees zijn dienst, alleen duurde het tergend traag voor hij alles gekuist had. Hij pakte kleverige en vettige oppervlakken deftig aan en liet een heerlijke geur na. Mijn finaal oordeel? Robots zijn een gedeeltelijke verlossing in het huishouden – je moet immers zelf nog ‘nakuisen’ – waar een stevig prijskaartje aan vasthangt, ook als je denkt aan de specifieke poetsproducten en doekjes die je nodig hebt.

INTERESSE?

De Roomba s9+ robotstofzuiger met Clean Base oplaadstation om automatisch alle inhoud in een wegwerpzak te legen is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1 499 euro. De Braava jet m6 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro.

Meer informatie vind je vie irobot.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.