#Getest#Ideeën

Getest & goedgekeurd: de innoverende FX9 stofzuiger van AEG


Geplaatst op  
Getest & goedgekeurd: de innoverende FX9 stofzuiger van AEG ©

Wil je een vervelend klusje als stofzuigen wat leuker maken? Vergeet dan de traditionele stofzuiger met stofzak. Die is zwaar, neemt veel plaats in en valt moeilijk te hanteren. Bovendien moet je het apparaat telkens in het stopcontact steken en er weer uit halen als je een andere kamer schoonmaakt. Kies voortaan liever voor een model dat je schoonmaakroutine voor altijd zal veranderen: de snoerloze steelstofzuiger.

Het toestel, dat een krachtige accu meekreeg, biedt een totaal nieuw concept: een apparaat dat de performance van een traditionele stofzuiger koppelt aan de vrijheid van een steelstofzuiger. Zijn naam? FX9 van AEG. Een snoerloos model, maar toch een heel krachtige stofzuiger. Het toestel maakt het hele huis schoon, van boven tot onder, en kan alle oppervakken aan, van vloeren tot gordijnen. En dat alles met één oplaadbeurt, want het toestel heeft een maximale gebruikstijd van één uur. Kers op de taart is zijn verleidelijke design waardoor het toestel zich naadloos laat integreren in het interieur tussen de schoonmaaktoestellen.

Hoe werkt de stofzuiger?

De eerste keer dat je het toestel gebruikt, laad je het vooraf 24 uur op. De tweede keer is de FX9 na vijf uur helemaal klaar om te gebruiken. De stofzuiger is zelfs voor 80% geladen in 2 à 3 uur. Neem het toestel gewoon van zijn oplaadstation en je bent vertrokken om het hele huis schoon te maken. Zet de stofzuiger aan en kies een van de drie zuigsnelheden, waaronder een automatische intelligente modus die zich aanpast aan het oppervlak dat je wilt stofzuigen. Al het vuil wordt moeiteloos opgezogen. Vloer, tapijt, hoge wandplanken, auto … dankzij de verschillende accessoires kan de FX9 alle oppervlakken aan . Wil je een kleine pauze inlassen? Geen probleem, het toestel kan rechtop staan dankzij de zelfdragende vormgeving.

Specificaties

Met dit toestel hoef je geen compromis te sluiten: de stofzuiger is krachtig én handig.

  • De verplaatsbare motor-unit en flexibele slang zorgen voor een grote polyvalentie zodat je elke hoek van je interieur schoon kunt maken, van vloer tot plafond.
  • Zijn ergonomische design, in de hoogte verstelbaar in functie van je lengte, biedt een maximum aan comfort.
  • Stof kan zich niet meer verstoppen dankzij de ledverlichting op de borstel waarmee je microscopisch kleine vuildeeltjes detecteert.
  • De stofzuiger vangt het vuil en zuivert de lucht met een specifiek filtersysteem.

FX9 stofzuiger van AEG – vanaf 549,95€

De mening van de redactie

Mooi, krachtig, praktisch, ergonomisch en snel: deze snoerloze stofzuiger nieuwe generatie heeft alles om in de smaak te vallen en past perfect bij de manier waarop we vandaag leven. Wat we er zo fijn aan vinden? Het toestel is licht en makkelijk te hanteren. Doordat het zwaartepunt aan de onderkant van de stofzuiger ligt, blijft de FX9 licht aanvoelen. Je hoeft geen compromis meer te sluiten: de FX9 is zowel krachtig als handig in gebruik. Met een eenvoudige oplaadbeurt kun je je hele huis schoonmaken. Het perfecte hulpje in huis dus.

De stofbak kun je makkelijk wegnemen zonder je vuil te maken, en de verplaatsbare motorunit laat je toe intuïtief en heel precies schoon te maken. De FX9 van AEG maakt een klus als stofzuigen een stuk minder lastig en vervelend. Je kunt de snoerloze stofzuiger snel bovenhalen wanneer je hem nodig hebt, en daarna ook weer snel en intuïtief opbergen voor een huis dat altijd spic-en-span is. Wat het toestel extra interessant maakt: de stofzuiger is 100% made in Europe. Niet onbelangrijk, nu we meer en meer het belang van lokale productie beseffen!

Technische fiche
Naam: AEG FX9 (6 beschikbare modellen)
Vermogen: 36 V HD
Gebruikstijd: tot 60 minuten snoerloos stofzuigen
Prijs: vanaf 549,95€
Meer info via aeg.be

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met AEG.
www.aeg.be