#Dit is Belgisch#Nieuws

Hedendaags kunstenaar Jean Jullien ontwerpt borden

Belgisch merk Case Studyo lanceert limited edition ‘Face Plates’ getekend door Jean Jullien
Geplaatst op  
Hedendaags kunstenaar Jean Jullien ontwerpt borden ©

De Franse grafische ontwerper Jean Jullien ontwierp zes pastelkleurige handgemaakte borden met gelaatsuitdrukkingen.

Nog nooit van Jean Jullien gehoord? Misschien. En toch zijn we er vrij zeker van dat je ooit een illustratie van hem hebt gezien. Na de terroristische aanslagen in Parijs van november 2015 hertekende hij het Vredesteken door het te combineren met de Eiffeltoren. Hij postte zijn illustratie op Twitter en Instagram. Dat raakte veel van zijn volgers en in geen tijd werd het teken een symbool van solidariteit die zelfs op spandoeken, posters en T-shirts zou verschijnen.

 

imgres

 

Jean Jullien weet heel goed gevoelens om te zetten in een illustratie. Voor hem is dat veel makkelijker met een tekening dan met woorden. “Hoe eenvoudiger, hoe beter het begrepen kan worden.” Datzelfde principe hanteerde de kunstenaar ook voor de collectie handgemaakte borden die hij ontwierp voor het Belgische merk Case Studyo. Die kreeg de naam ‘Face Plates’ en toont zes verschillende en zeer herkenbare gelaatsuitdrukkingen. De borden hebben verschillende kleuren, vormen en groottes en vormen samen een uniek en waardevol collectors item.

jean_jullien_7

Case Studyo is een producent en uitgever van limited edition artist series, een Belgisch merk dat de grenzen in hedendaagse kunst wil verleggen. Eerder werkten het samen met Parra, Steve Harrington, Kimou Meyer en Boris Tellegen.

jean_jullien_3

 

De borden zijn wit, koraal, lichtblauw, muntgroen, roze en geel en kosten 302,5 euro per set van zes. Bestellen kan op www.casestudyo.com .