#Inspiratie#Tuin & terras

Here comes the sun: maak je tuin lenteklaar


Geplaatst op  
Here comes the sun: maak je tuin lenteklaar ©

Het gras altijd groener aan de overkant? Dit jaar in elk geval niet, want we hebben een paar tips voor jou om je plekje in de zon om te toveren tot een very instagrammable aards paradijsje.

Stap 1: Maak je terras loungeklaar

Loungeset, ROUGH-D

Tijdens de winter heb je je terras wellicht een beetje verwaarloosd. Met drie mutsen, twee sjaals en vier paar handschoenen aan is ook niet zo fijn werken in de tuin. Je terras kan dus om te beginnen een flinke veegbeurt gebruiken. Heb je veel last van groene aanslag of mos tussen je tuintegels? Probeer die dan te verwijderen met schoonmaakazijn of een hogedrukspuit. Je tuinmeubels haal je vanonder het stof met een lauwwarm sopje. Voilà, het terras is nu helemaal klaar om straks met vrienden de nieuwste gin-tonics uit te proberen. Straks zeiden we; eerst nog even stappen 2 tot 4.

Tip 2: Zet de bloempjes maar buiten

Alleen maar gras is een beetje saai natuurlijk. Poot kleurrijke bloembollen in potten of direct in de grond. Maar wied eerst nog even het onkruid dat is gaan woekeren. Ga lekker met de schoffel aan de slag, en voor je het weet ziet je tuin er weer pico bello uit. Om je buitenplek af te maken hang je nog een leuk vogelhuisje op, zodat je straks geniet van het vrolijke gekwetter van je gevederde vriendjes.

Tip 3: Ga voor een nieuwe look

Loungeset, Bellagio Corbara

Je hoeft niet elk jaar je hele tuin om te spitten, maar als je af en toe een beetje verandering brengt in je buitenruimte raak je nooit uitgekeken op je mini-Eden. Een nieuwe tuinset of andere planten kunnen al wonderen doen. Met vrolijke tuindecoratie voeg je wat extra kleur toe. Is je tuinbudget next to nothing? Richt je tuin dan gewoon eens anders in. Zet je meubels in een andere opstelling en geef potten een nieuwe plaats. Wedden dat je stukje groen er als nieuw uitziet?

Tip 4: Laat het gras niet groeien

Je gazon heeft een winterslaapje gehouden tijdens de koude maanden. Maar nu het kwik stijgt, begint het gras weer te groeien. Sla Sam Gooris’ goede raad dus maar vrolijk in de wind en haal de grasmaaier boven. Geef je gazon na de eerste maaibeurt ook wat extra voeding. Bemesten maakt de grassprietjes voller en groener. En geef toe, als je straks die selfie maakt in bikini in je tuin, wil je toch een weelderig groene achtergrond?

De lentekriebels beginnen te komen, dus even aan de slag buiten en dan is ook jouw tuin lenteklaar.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Keessmit.