#Adresjes#Hotels

Zien: het kleurrijke en gloednieuwe Qbic hotel in Brussel

In Brussel ging zopas het kleurrijke Qbic hotel open. Een vrolijke melange van interieur, personeel en hospitality.
Geplaatst op  
Zien: het kleurrijke en gloednieuwe Qbic hotel in Brussel © Qbic

Met zijn twee vestigingen in Londen en Amsterdam, is Qbic geen groentje in de wereld van hospitality. In onze eigen hoofdstad voegde de keten een derde hotel aan zijn palmares toe. Wat maakt Qbic Brussel zo bijzonder? We ontdekken samen met jou deze nieuwe kleurrijke hotspot in de stad waar verveling geen plaats heeft. 

Qbic ligt op een boogscheut van Brussels meest gekende winkelstraten zoals de Louizalaan en de Guldenvlieslaan, waar het openbaar transport, winkels en restaurants dichtbij elkaar liggen. De hotellocatie is een strategische keuze en blijkt bijzonder multifunctioneel voor iedereen; of je een toerist, student, zakenreiziger of inwoner van de hoofdstad bent. Hoewel het hotel zeer centraal ligt, kun je er terecht in een oase van rust om er te werken, te ontspannen, te eten, te sporten of rustig te slapen, ver weg van het lawaai. Daarnaast biedt het concept de mensen een geweldige manier aan om nieuwe mensen te ontmoeten en de dagelijkse sleur te ontvluchten!

qbic-lounge-hotel-brussel
Een impressie van de kleurrijke lounge © Qbic

Service eerst

Als je door de deuren van deze eclectische interieurtempel loopt, zijn de mogelijkheden legio. Onze belangstelling gaat eerst en vooral uit naar Motley: een restaurant dat gerechten op basis van lokale producten aanbiedt, een coworking space maar ook een bar waar je o.a. Brusselse bieren kunt proeven en waar je heerlijk kunt ontspannen of bergen werk vergezeld van het nodige comfort kunt verzetten.

coworking-space-qbic-hotel-brussel
© Qbic

Ook de leuze ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ heeft Qbic goed begrepen. Op het Motley menu staan ook broodjes of sharing gerechten die je met vrienden kunt delen. Zin in een filmavondje? Ook daar heeft het hotel aan gedacht! Zak weg in hun comfortabele stoelen van de cinemazaal terwijl je naar een spannende thriller kijkt.

motley-bar-restaurant-qbic-hotel-brussel
Het Motley restaurant en bar in het hotel. © Qbic

148 keer in dromenland

Na een drukke dag van stadsverkenning, les volgen of werken kan een hotel waar rust en comfort samenkomen, dé uitgelezen locatie zijn om je volgende dag goed te starten. Bij Qbic kun je die experience opdoen zonder overdrijven: overnacht in één van de 148 knusse, maar stijlvol en gezellig ingerichte kamers.

De 148 op maat gemaakte nestjes zijn voorzien van een luxueus bed met een biologisch matras en een veelvoud aan kussens. Het interieur is overigens een knipoog naar onze eigen cultuur, want een muur van elke Qbic hotelkamer is versierd met een design van een bekende striptekenaar uit het Brusselse.

slaapkamer-qbic-hotel-brussel
© Qbic

1 euro actie

Om de opening te vieren, biedt Qbic zijn eerste kamers aan 1 euro aan ter ondersteuning van de lokale ngo Serve the City. Je moet je echter wel inschrijven en wachten totdat de loting beslist heeft of je erbij zit. Ben je één van de gelukkigen, dan zit er in de weken nadien een mail in je inbox. Begin 2020 zal de eerste loting plaatsvinden, via deze link kun je je kans alvast wagen!

Links: een all pink koffie bar – Rechts: de inkomhal van het hotel © Qbic

Praktisch: 

Qbic hotel

Vanaf 66 euro per nacht

Paul Spaakstraat 15, 1000 Brussel

Qbichotels.com 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.