#DIY#Ideeën#Nieuws

Hippe bloemenweelde in huis met Flowerbomb

Onze nieuwe boekencrush van dit voorjaar!
Geplaatst op  
Hippe bloemenweelde in huis met Flowerbomb © Karen Van Winkel

Fan van werkelijk alles wat met bloemen te maken heeft? Dan is deze florale gids boordevol doe-het-zelfideeën alles wat je nodig hebt! Ilka Vermeiren geeft je gigantisch veel bloemeninspiratie, van ijsjes met bloemblaadjes tot de knapste doe-het-zelf boeketten. Hier vind je alvast een preview van twee leuke diy-creaties! 

Flower hoops

© Karen Van Winkel

Benodigdheden:

• Een basis uit hout, ijzer of staal met een diameter van 40, 60 of 80 cm.

• Gedroogde of makkelijk te drogen bloemen • ijzerdraad

Werkwijze:

Ga op zoek naar leuke bloemen voor je flower hoop. Kies voor gedroogde of makkelijk te drogen exemplaren zoals eucalyptus, dennengroen, en miniroosjes. Raadpleeg een bloemist voor de beste tips. Wikkel met wat ijzerdraad je bloemen rondom de cirkel en zorg voor een compacte schikking. Voor een extra touch kun je finaal nog wat accentmaterialen toevoegen. Nog een mooi blad, wat koren of enkele grassen, en je bent klaar.

Hemels boeket

© Karen Van Winkel

Benodigdheden:

• witte bloemen van verschillende groottes

• Een touw om je boeket samen te binden

Werkwijze:

Voor dit boeket heb je enkele witte bloemen nodig. Denk aan lelies, dahlia’s, cosmea’s, een eustomabloem, akkerscherm en seizoenssiergrassen. Verwijder de meeste bladeren van de stengels en tel voor een boeket ongeveer tien verschillende soorten bloemen. Neem van elke soort drie bloemen. Start het boeket met de bloemen die de zwaarste steel hebben en leg ze kruiselings in je hand. Bouw verder op van groot naar klein. Vul de gaten op met wat gipskruid eventueel.

Info:

Flowerbomb – Ilka Vermeiren

Prijs: 24,99

Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

www.borgerhoff- lamberigts.be