#Ideeën#Leuk en lekker

Hoe bereid je een zeemeermin smoothie bowl in 5 min?

Geplaatst op  
1 smoothie bowl
10 min
Hoe bereid je een zeemeermin smoothie bowl in 5 min? © Emilie Mascia

Het nieuwe ontbijt, dat de laatste mode op de sociale netwerken is, is niet alleen mooi maar ook heel lekker. Ook jij zal er zeker gek op zijn. Zijn naam? De “Mermaid Smoothie Bowl”, of letterlijk de “zeemeermin smoothie kom”. Met zijn originele kleur en frisse textuur, is dit de perfecte combinatie voor de zomer. Wat maakt hem zo speciaal? Zijn blauwe kleur, afkomstig van een caloriearme maar eiwitrijke alge, de spirulina. Dit superfood heeft onder andere antioxiderende eigenschappen en werkt stimulerend. Om dit recept in een mum van tijd klaar te maken, gebruik je de Bamix-staafmixer

Ingrediënten:

100 g amandelmelk

2 bevroren bananen (de dag voordien ingevroren)

50 g bevroren blauwe bosbessen (de dag voordien ingevroren)

2 soeplepels esdoornsiroop

1 koffielepel chiazaadjes

1 koffielepel spirulina

Afwerking

Verse blauwe bosbessen

1/2 banaan

Eetbare bloemen

Kokoskrullen

50 g witte of roze chocolade (naar keuze)

Voorbereiding:

  1. Leg de dag voordien blauwe bosbessen en twee in schijfjes gesneden bananen in een zak in de diepvries.
  2. Indien je een chocoladevorm in de vorm van een zeemeerminstaart hebt (hier te koop), kan je deze stap uitvoeren. Giet de witte chocoladepastilles (of roze, van het type candy melt) in een kom. Verwarm de kom 45 sec tot 1 min in de microgolfoven. Doop een tandenstoker in de blauwe en een andere in de paarse voedingskleurstof, trek enkele kleurige lijnen in de chocolade en giet die daarna zonder veel te mengen in de chocoladevorm. Verdeel de chocolade over de vorm en gebruik een spatel om het oppervlak glad te maken. Plaats in de koelkast en maak intussen de smoothie klaar.
  3. Giet alle ingrediënten voor de smoothie in een bekerglas en begin te mixen. Maak hiervoor het stermesje op de Bamix-staafmixer vast. Beweeg de mixer gerust heen en weer om een supergladde en egale ijssmoothie te verkrijgen.
  4. Giet de bereiding in een kom en versier het oppervlak.
  5. Werk af met enkele verse blauwe bosbossen, de in schijfjes gesneden banaan, kokoskrullen, eetbare bloemen en de chocolade meerminstaart.
  6. Smakelijk.