#Ideeën#Interieuradvies

Hoe hou je een boeket bloemen langer vers?

Ontdek onze praktische tips om je mooie snijbloemen langer te laten schitteren in huis
Geplaatst op  
Hoe hou je een boeket bloemen langer vers? © Olia Gozha - Unsplash

Ben je zot van verse snijbloemen? Wij stelden een survivalgids voor boeketten samen zodat je ruiker langer kan stralen in je picture perfect interieur. Met onze praktische tips hou je hem zo lang mogelijk fris en levendig. 

SNIJ DE STENGELS AF

© Roman Kraft – Unsplash

Snij, zodra je het boeket hebt gekregen, met een snoeischaar alle bloemen en bladeren weg die zich onder de stengel bevinden. Daar kunnen echte broeihaarden van bacteriën ontstaan die het water in de vaas verontreinigen. Ververs dat water trouwens om de twee dagen. Snij na vier dagen 2 centimeter van elke stengel. Snij de stukjes schuin af, zodat de stengels het water be- ter kunnen absorberen. Een eenvoudig trucje waarmee je een boeket nieuw leven in blaast. Vergeet ook niet om dagelijks een beetje water te verstuiven om de bloemen te hydrateren.

KIES DE JUISTE VAAS

Om te weten hoe hoog je vaas minimaal moet zijn, meet je de lengte van de stengels en deel je de verkregen afmeting door twee. Bekijk ook welke stijl het beste bij het boeket past: een vaas van glas of keramiek, met vintagelook, minimalistisch, etnisch… Heel trendy vandaag zijn vazen van wit keramiek of Dame Jeanne’s. Vul ze liever niet tot aan de rand; het water mag maar tot halfweg de vaas komen.

Dame Jeanne vaas ‘Ruby Pink’ van © Casa

ZOEK DE JUISTE PLEK

© Logan Nolin – Unsplash

Een juiste standplaats is cruciaal voor een boeket. Plaats de bloemen zo ver mogelijk van warmtebronnen als de radiator of de open haard vandaan. Zet ze ook niet te dicht bij het raam. Directe blootstelling aan de zon en temperatuurschommelingen kunnen de bloemen beschadigen. Je boeket zal het langst bewaren op kamertemperatuur.

Adaptatie door Mandy Kourkouliotis

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.