#Adresjes#Hotels

Hotspot alert: hotel The Hoxton maakt zijn debuut in Brussel

Een prachtig staaltje seventies glam en brutalisme verenigd in een gloednieuw hotel aan de Botanique in Brussel
Geplaatst op  
Hotspot alert: hotel The Hoxton maakt zijn debuut in Brussel © The Hoxton

Eindelijk is het zover! Na lang uitkijken – we schrijven in naam van alle decoliefhebbers – maakt The Hoxton zijn debuut in Brussel. Het hotel installeert zich in de Victoria Tower, grenzend aan de Botanique. Maak kennis met een seventies meets brutalistische parel waar je ogen tekort komt. 

Opvallende esthetiek

Cantina Valentina restaurant at The Hoxton, Brussels
© The Hoxton

The Hoxton nam onlangs zijn intrek in een monumentaal gebouw. In het voormalige Europese hoofdkantoor van IBM, met maar liefst 22 verdiepingen, kan je vanaf nu verblijven in deze kleurrijke, gloednieuwe hotspot waar beleving – van interieur, hospitality tot food – centraal staat. Het hotel deelt het gebouw onder meer met de nieuwste vestiging van Working From_, een innovatief coworkingconcept dat ook volboekte vestigingen telt in Londen en Chicago. Stap je hier binnen dan waan je je even terug in de seventies.

The Hoxton, Brussels, Brussel – Bijgewerkte prijzen 2023
© The Hoxton

Het interieur – een creatie van AIME Studios – is opvallend en kleurrijk. De designstudio greep hiervoor terug naar het klassiek design uit de jaren zeventig en weefde talloze referenties uit het brutalisme in de silhouetten en motieven. Buiten is er een wijds rooftop terras waar je heerlijk kunt eten of borrelen.

© The Hoxton

We zien gepolijste gipsen muren en gedurfde geometrische vormen, een eclectische collectie vintage meubilair dat voornamelijk afkomstig is van Belgische brocantes en antiekwinkels, en een diep kleurenpalet van verzadigd groen, nachtblauw en geel. In combinatie met de op maat gemaakte muurschilderingen van de Brusselse kunstenaars Madeleine Schilling en Claire de Quenetain vormt dit een dynamisch geheel, dat extra cachet krijgt door de weelderige beplanting, een subtiele verwijzing naar het erfgoed van de naburige Botanische Tuinen.

Happy vibes

The Hoxton beschikt over 198 kamers die verdeeld zijn over drie signature Hox categorieën: Cosy, Roomy en Biggy. Je slaapt er tussen de retro tinten en ruwe materialen met hoogglansafwerking, fluwelen bekleding, roze marmeren accenten, walnoothouten kasten en grafische tapijten omlijst door de originele betonnen vensterbanken. De badkamers zijn een mood op zich met roze wastafels die fel contrasteren met diepblauwe metrotegels en XXL terrazzovloeren. Geef toe, je wordt toch blij van dit alleen al te lezen?

© The Hoxton

Paradijs voor foodies

© Cantina Valentina & Tope

Het hotel deelt haar dak met het Peruaans geïnspireerde restaurant Cantina Valentina en Tope, een taqueria met cocktailbar op het dak dat een blik van 360° werpt over de stad. Hier omhelst de warme, Zuid-Amerikaanse sfeer je in een vrolijk kleurenpalet, soulful gerechten en met uiterst vriendelijk personeel. Kies je voor uitgebreid tafelen of liever wat cocktails en bites? The Hoxton biedt voor elk wat wils. Wij zijn er alvast van overtuigd: dit wordt dé nieuwe hotspot van de zomer!

Meer weten?

Thehoxton.com/brussels