#Ideeën

How to: pastelkleuren in je interieur

Pastelkleuren in jouw interieur, hoe begin je eraan? Deze kleuren passen binnen elke ruimte en zorgen voor een vrolijke sfeer in huis.
Geplaatst op  
How to: pastelkleuren in je interieur © Montana Mini

Pastelkleuren, we zien ze allemaal oh zo graag. Deze zachte kleuren vallen enorm in de smaak en duiken elk jaar wel op. Dat is helemaal niet onlogisch, ze passen in elk interieur en zijn heel gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Je doet dus weinig fout met bv. een pastelblauwe muur. Toch nog wat twijfels? Hier zijn een paar ideeën om ook jouw interieur van pastelkleuren te voorzien.

Je kan echt elke kant uit met pastelkleuren, ze combineren heel gemakkelijk met andere kleuren. Gebruik ze om je ruimte wat op te fleuren met een paar kleine accessoires. Of kies voor een zacht maar zoet interieur door de muren babyblauw of pastelgeel te schilderen.

Pastel in de badkamer

© Otto Tiles & Design

Je denkt misschien ‘Pastel in de badkamer, hoe begin ik daaraan?’ Geen paniek, het is heel simpel. Start met het selecteren van een paar leuke accessoires in zoete pastelkleuren. Je hoeft helemaal niet veel kleur toe te voegen, enkele kleine details maken al een groot verschil. Een spiegel met een roze frame of handdoeken in de kleur muntgroen. Wil je toch all-in gaan? Laat je dan verleiden door elegante tegeltjes of kies voor een volledige statement muur in het pastelgroen.

Pastel om bij weg te dromen

© Maisons du Monde

Breng een dromerige sfeer naar je slaapkamer door de ruimte voorzien van een frisse sfeer. Geef je witte kamer wat kleur met zoete toetsen of verzacht de drukte van een enorm kleurrijke ruimte. Een paar leuke kussentjes of een bed in pastelgroen, alles kan. Probeer dit zeker eens uit in de slaapkamer, en maak er een kamer om van te dromen.

Pastel als ontspanning

© Pavel Pisanko

De volgende ruimte waar pastelkleuren zeker niet vergeten mogen worden, is de woonkamer. Combineer houten meubels met accessoires in een lichte kleur. Of kies voor een uitgesproken pastelkleurige sofa, die je dan vult met bijpassende kussentjes. Je kiest zelf hoe ver je hierin gaat: blijf je bij enkele details of zorg je voor een sprookjesachtige woonkamer?

Keuken vol pasteltinten

© Ikea

Kies ook in je keuken voor pastel. Het lijkt misschien niet zo passend in een keuken, maar ze maken alles zo veel fleuriger. Het hoeft helemaal niet veel te zijn, een mixer in pastel geel of een leuk pastelkleurig servies. Deze details zullen alles al een stuk kleuriger maken in jouw keuken. Geef het zeker eens een kans.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.