#Nieuws

Ikea Art Event 2021: de collectie die kunst en deco verenigt

Ikea komt met een collectie functionele kunstvoorwerpen, zo brengen ze kunst dichter naar de mensen toe!
Geplaatst op  
Ikea Art Event 2021: de collectie die kunst en deco verenigt © Ikea

Goed nieuws voor kunstminners: Ikea brengt een collectie van 10 kunstvoorwerpen uit. In samenwerking met 5 hedendaagse kunstenaars creëert Ikea een reeks van alledaagse gebruiksobjecten die in een kunstzinnig jasje zijn gestoken. Op deze manier willen ze kunst betaalbaar en functioneel maken. Ook jij kan dus binnenkort één van de limited edition voorwerpen van ‘Art Event 2021’ in huis halen.

Betaalbaar en voor iedereen

© Ikea

Met de Art Event-collecties brengt Ikea al sinds 2015 unieke kunstcollabs naar het grote publiek. De Scandinavische keten werkt samen met 5 hedendaagse kunstenaars om betaalbare gebruiksobjecten vorm te geven. Zo maken ze kunst betaalbaarder en toegankelijk voor het grote publiek. Een reeks leuke en unieke objecten die je normaal zou bewonderen in een museum, komen nu jouw richting uit. Denk maar aan een expressieve vaas voor op tafel of een klok die door de ruimte lijkt te vliegen.

Samenwerking met kunstenaars

© Ikea

Deze collectie werkten vijf hedendaagse kunstenaars van over de hele wereld mee aan het project: Daniel Arsham (New York), Sabine Marcelis (Rotterdam), Humans since 1982 (Stockholm), Stefan Marx (Berlijn) en Gelchop (Tokyo). Elke artiest  heeft een eigen achtergrond in de kunstwereld en doet zijn eigen ding, wat ook zichtbaar is in de collectie. Het resultaat hiervan is een mix van alledaagse voorwerpen die op unieke manieren vervaardigd zijn. Elk creëren ze 2 objecten die kunst op een functionele manier naar jouw woonkamer brengen.

AR-effecten

© Ikea

Ben je nog niet zeker welk voorwerp uit deze unieke collectie je wil of welke plaats je deze in je interieur kan geven? Via de instagrampagina kan je dankzij hun speciale AR-effecten zien waar je de kunstige werken in je interieur wil plaatsen. Probeer het zelf al eens uit en misschien word je wel verliefd op één van de limited edition objecten.

Meer informatie?

De 10-delige collectie is vanaf 1 mei in beperkte oplage verkrijgbaar in de Belgische Ikea winkels. Meer info vind je op de website zelf. Maar zorg wel dat je er op tijd bij bent, want het gaat over een limited edition collectie die snel de deur uit zal zijn. Op is op!

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.