#Nieuws#Trends

Ikea brengt nieuwe PS collectie uit

Meer dan vijftig nieuwe producten verkrijgbaar vanaf februari 2017
Geplaatst op  
Ikea brengt nieuwe PS collectie uit ©

De PS 2017 collectie is een ode aan de vrijheid en bedoeld voor wie afwijkt van het standaard werk-eet-slaapritme. Het thema is ‘Live it!’. Zeventien designers wereldwijd hebben eraan meegewerkt.

 Voor de negende keer brengt Ikea een PS collectie uit. Rode draad doorheen deze editie is dat je de dingen makkelijk kunt oppakken en verhuizen van de ene naar de andere kant van de woning. De meubels zijn dus heel licht en multifunctioneel. Zo zijn er een opklapbare zitbank en klaptafel bij die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

  ikea-opklapbare-zitbank

De schommelstoel wordt zeker een klassieker, hij is bedoeld om gezinsleden letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar te brengen.

ikea-schommelstoel
De lampen zijn multifunctioneel en zowel hangend aan de muur, staand op de vloer of op tafel te gebruiken. De Franse designer Matali Crasset ontwierp bijvoorbeeld een led-lamp in een stalen kooi, geïnspireerd op de spoorwegverlichting van vroeger.

ikea-lamp-in-kooi

Voor wie wel van planten houdt, maar ze telkens weer vergeet water te geven is er een zelfwaterende plantenpot die planten tot twee weken lang in leven helpt te houden.

ikea-bloempot

En zelfs aan eten heeft Ikea gedacht. Granen, oplosdrankjes en kruidenmixen moeten je helpen eten op tafel te toveren op de allerdrukste momenten.

ikea-oplosdrankje-1

 

De vorige PS collectie dateert van 2014. PS staat voor Post Scriptum, een naschriftje dus. De bedoeling van Ikea is om spraakmakend design te brengen en een statement te maken.

www.ikea.com/be/nl/