#Dit is Belgisch#Ideeën

Dit-is-Belgisch : Traktor trekt het zich enorm aan

Traktor is een magneet met de look van een design kapstok
Geplaatst op  
Dit-is-Belgisch : Traktor trekt het zich enorm aan ©

Innoverend en heel functioneel…Dat zijn Belgische creaties alom. Zo is het niet minder met Traktor, het troetelkindje van Belgisch designer Jan Van Look.


Traktor is rechttoe rechtaan als een kubus…een houten kubus. Zijn speciale eigenschap? Hij trekt zich alles enorm aan want…hij is magnetisch! Dus apart van zijn eenvoudige schoonheid is Traktor dus een ultra-functioneel accessoire. Je hangt hem op daar waar jij hem het mooist en functioneelst vindt en je bent gestart! Je gooit er al je metaalhoudende gadgets, sleutels en keukentools tegenaan en hopla…Traktor houdt ze op hun plaats.

Het idee komt van Belgisch designer Jan Van look van Kabinet Van Look. Hij legt uit: ‘Ken je het fenomeen? In de ochtend-rush als zot op zoek naar je sleutelbos? Ik werd er gek van. Dus komaf met de stress en aan het denken geslagen.’ Alzo werd traktor op de tekentafel geboren. En mettertijd bleek de dappere jongen nog meer in zijn marge te hebben dan verwacht. Keukentools, zonnebrillen en zelfs een smartphone…Traktor houdt ze allemaal stevig vast!

Het kubusje bestaat in 4 verschillende houten jasjes. Esdoorn, wengé, notelaar en zebrano. Kijk hieronder naar enkele ‘staaltjes’ van Traktor’s vernuft!

Sluwer dan je sleutelbos…

traktor-2

Op het scherp van het mes…

traktor-3

Mini-TV in de keuken…

traktor-4

Modemuseum…

traktor-5

Van mij en van mij alleen…

traktor-6