#Badkamer#Inspiratie#Keuken#Tuin & terras

Je huis lenteklaar in vijf stappen


Geplaatst op  
Je huis lenteklaar in vijf stappen ©

Heb jij ook zo’n zin in een opfrisbeurt van je interieur of terras? Enkele ideeën om definitief de winter te verjagen. Welkom lente!

1. Maak je balkon gebruiksklaar

© Ikea
© Ikea

Voor het genieten kan beginnen, eerst orde op zaken brengen. Maak terracotta bloempotten schoon met bleekwater voor je ze opnieuw gebruikt en check of je tuinmeubels een lik verf nodig hebben. Je vindt vandaag heel wat om je balkon efficiënt in te richten. Zulke opbergruimte voor buiten is handig, maar ook decoratief. Je kan er potten en tuingerief in kwijt of gebruik ze als miniserre en laat er planten kiemen en groeien. Zo wordt je balkon levendig én decoratief. Als alles proper en op orde is, kan het aankleden beginnen. Een slinger lampen aan de balustrade en kussens voor de tuinstoelen maken het extra gezellig.

2. Personaliseer je stoelen

Pinterest
Pinterest

Oude stoelen geef je een nieuwe look met een lik verf. Daarvoor hoef je heus niet het hele meubel te verven. Wees creatief, maar blijf wel in eenzelfde kleurenpalet zodat je een harmonieus geheel krijgt. Plak stroken af met schilderstape en ga ervoor!

3. Dynamisch met verf

© Levis
© Levis

Wie zegt dat je de hele muur moet verven om iets nieuws te bekomen? Dynamiseer je interieur met kleur op een verrassende manier: door de binnenkant van een nis of de dagkanten van een raam een kleur te geven bijvoorbeeld. Of speel met geometrische vormen en vlakken. In dit voorbeeld zijn de afmetingen van het raam gebruikt om een overlappend vlak te schilderen. Je kan ditzelfde trucje ook toepassen bij deuren. Slim gevonden en snel gedaan.

4. Kweek je eigen kruiden

© Dille & Kamille
© Dille & Kamille

Je hoeft geen groene vingers te hebben om kruiden te kweken. Bij ketens als Hema en Dille & Kamille vind je doe-het-zelf-kits om je eigen kruiden te zaaien. Je hoeft er zelfs geen potgrond voor te kopen, alles zit in het pakket. Kruiden op het aanrecht of de vensterbank zijn niet alleen decoratief, ze geuren ook heerlijk en geven je slaatjes een boost. Allemaal goed voor een instant lentegevoel.

5. Geef je badkamer een nieuwe look

© H&M Home
© H&M Home

De badkamer kan je met enkele accessoires een lenteboost geven. Vervang badlinnen en/of douchegordijn door varianten met een vrolijk motief. Bij Zara Home vind je heel wat badlinnen met kleurige details en motieven. Idee: om niet je hele uitzet te vervangen, maar toch een nieuwe look te krijgen, kun je aan je effen badlinnen enkele handdoeken toevoegen in een feller kleurtje. Of ga voor enkele handdoeken of een badmat met geometrisch patroon zoals op de foto.