#Getest#In de keuken#Nieuws

Kenwood’s keukenrobot mixt en kookt tegelijk

Cooking Chef Gourmet, keukenrobot met inductieverwarming getest en goed bevonden
Geplaatst op  
Kenwood’s keukenrobot mixt en kookt tegelijk ©

Toen Kenwood Belgium ons voorstelde hun allernieuwste kookwonder uit te testen, konden wij onze vreugde niet verbergen! Bij AW zijn we echt wel fan van creatieve en vernieuwende electro-apparatuur van alle slag. En zeker als het gaat over het proberen van originele recepten.


Het concept

Kenwoods nieuwe Cooking Chef Gourmet is een soort keukenrobot die bijna alles aankan en kan doen. Naast de typische onderdelen van een keukenrobot zoals mengkom, klopper en garde, heeft deze keukenchef eveneens een soepele, gedeeltelijk rubberen roerarm die warme bereidingen optimaal roert, zoals bijvoorbeeld banketroom, risotto en soezendeeg. De Cooking Chef Gourmet-set bevat onder meer een mengstaaf, een stoomkorf, een blender en een multifunctionele roerkom.

Maar zijn opvallende nieuwigheid? De robot kan supersnel verwarmen tot 180 graden, dankzij inductie! Dat wil dus zeggen, mengen en koken met éénzelfde toestel!

kenwoodDI6

Het gebruik

We testen de robot met een eenvoudig recept, rijstpap! We klikken de soepele klopper vast en verwarmen melk met suiker en vanille tot 102 graden. Eénmaal de melk kookt, voegen we de rijst toe en programmeren we de Kenwood voor een kooktijd van 30 minuten op 95 graden. En het resultaat mag er wezen…een romige rijstebrij perfect van dikte!

Het verdict

Gedurende 3 weken van uitgebreid testen, probeerden we allerlei soorten bereidingen uit. Een perfecte soezendeeg of Italiaanse meringue.  Een vegetarische ragout van aubergines, perfect gegaard met zelfgebakken brood of een risotto… Het zat allemaal volledig goed, wij denken vooral door de precisie van verwarmingstijden. Zo kan je met wel 24 kookprogramma’s chocolade juist smelten, een zabaglione perfect mengen, alles in een handomdraai!

Minpuntjes? Die zijn er nauwelijks… Cooking Chef Gourmet heeft een redelijk kort snoer, maar dat los je snel op met een verlenging. Tweede punt is de grote ruimte die de robot en vooral zijn accessoires in beslag nemen. En ‘last but not least’ is de aankoopprijs van circa 1.399 euro een overpeinzing waard. Onze tip, verkoop eerst als jouw ‘dubbele toestellen’ alvorens de investering te doen. In elk geval, onze ploeg zal de wonderbaarlijke keukenchef erg missen!