#Ideeën#In de keuken#Inspiratie

Keukenstijl open en bloot

Wees eens minder onpersoonlijk in je keukenstijl en laat je huisraad je gasten vertellen wie je bent
Geplaatst op  
Keukenstijl open en bloot ©

Een moderne keukenstijl met open schabben en transparante vitrines is overzichtelijk, geeft kleur en lijkt minder onpersoonlijk. Pinterest vindt ze in alle stijlen doorheen het Europees continent.


Spaanse finca

cuisine-rangements 2

Zomerse en care free keuken met finca-geïnspireerde gemetste bergvakken onder eenvoudige gootsteen. Flessen wijn in handbereik want vrienden zijn onaangekondigd welkom voor keuvelen en knabbelen in de leefkeuken. Eettafel in hoevestijl.


Kruidige Provence

cuisine-rangements 8

Besla een fris geschilderde keukenwand met een eenvoudig lattenrooster. Het effect is dat van een reuzenkruidenrek. In een oogopslag weet je de look, olijfolie en rozemarijn te vinden waar je de lamsbout van de dorpsmarkt mee inwrijft. Bij deze gemoedelijkheid mag best een aluminium werkblad als contrast.


Noorse Arts & Crafts

cuisine-rangements 1

Verticaal houten latwerk kruist horizontaal schabbenspel. Koperen beslagschalen, olijfhouten slakom, bamboe rijstschaaltjes. Keukenkastjes in onbewerkte nerf-look. De sfeer is organisch alom in deze keuken. Een etnisch tapijt verzacht het lijnenspel.


Jersey, kookeilandmentaliteit

cuisine-rangements 5

Het kookeiland kwam, zag en overwon en is zeker een blijver. Tegen niets anders in huis leun je gezelliger dan dit. Of je kan er nonchalant je glas wijn op kwijt tijdens het koken. Op de schabben wachten gietijzeren Franse ‘cocottes’ ongeduldig hun beurt af.


West-Vlaams minimalisme

cuisine-rangements 6

Kortrijkse sfeer met typisch Belgische rijke bouwmaterie zoals bruut gekapte blauwe steen als vloer. Bescheiden wit keukenporselein wordt kunstig door het hoog te stapelen in een abstracte vitrine. Harmonie tussen werkblad en eettafel, monumentaal uitgezaagd in gladde blauwe steen.