#Ideeën#Tuin & terras

Klein maar fijn: zo bereid je een klein terras of balkon voor op de lente

Niet veel plaats om te genieten van de buitenlucht? Geen probleem, wij helpen je om jouw klein terras optimaal te gebruiken.
Geplaatst op  
Klein maar fijn: zo bereid je een klein terras of balkon voor op de lente © CASA

De lente staat voor de deur, wat wil zeggen dat we willen genieten van de zon op onze snoet en lange avonden onder de sterrenhemel. Tijd om het tuinmeubilair van onder het stof te halen en het buiten terug lekker gezellig te maken. Heb je maar een klein balkon of terras waar je nog niet helemaal verliefd op bent? Dan hebben wij een aantal tips die je helpen om er je favoriete plek van te maken.

1

Plantjes, plantjes en nog eens plantjes

© Ikea

De lente doet ons spontaan denken aan plantjes die in bloei staan. Een kleine tuin of balkon laten het misschien niet toe om een grote moestuin te hebben. Maar dat lossen we simpelweg op. Deze items helpen je met een mini-tuin die jouw balkon wat leven geeft.

2

Kies voor comfort

© La Redoute

We zien ons terras als maar meer als onze tweede woonkamer. Lange avonden genieten van de frisse buitenlucht in een ontspannende omgeving. Een comfortabele fauteuil met zachte kussentjes en een warm dekentje. Meer heb je op zich niet nodig om van jouw terras iets super gezellig te maken.

3

Verlichting doet wonderen

© Westwing

Hoe maak je een simpele ruimte enorm gezellig? Lichtjes natuurlijk! Zorg voor sfeer en gezelligheid op je kleine terras met een onopvallende lantaarn, dromerige ‘fairy lights’ of een grote kaars.

4

Let op de details

© CASA

Met kleine details kan je soms een groot verschil maken. Dit is ook zo op het balkon of terras, denk gewoon maar aan een mooi parket of een leuk bijzettafeltje. Je kan het hier met een paar kleine accessoires heel gezellig maken.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.