#Ideeën#Tuin & terras

Klein maar fijn: zo bereid je een klein terras of balkon voor op de lente

Niet veel plaats om te genieten van de buitenlucht? Geen probleem, wij helpen je om jouw klein terras optimaal te gebruiken.
Geplaatst op  
Klein maar fijn: zo bereid je een klein terras of balkon voor op de lente © Davide Groppi

De lente staat voor de deur, wat wil zeggen dat we willen genieten van de zon op onze snoet en lange avonden onder de sterrenhemel. Tijd om het tuinmeubilair van onder het stof te halen en het buiten terug lekker gezellig te maken. Heb je maar een klein balkon of terras waar je nog niet helemaal verliefd op bent? Dan hebben wij een aantal tips die je helpen om er je favoriete plek van te maken.

1

Green up!

© Forhaus

De lente doet ons spontaan denken aan plantjes die in bloei staan. Een kleine tuin of balkon laten het misschien niet toe om een grote moestuin te hebben. Maar dat lossen we simpelweg op. Deze items helpen je met een mini-tuin die jouw balkon wat leven geeft.

2

Meubilair dat past

© Westwing

We zien ons terras als steeds meer als onze tweede woonkamer. Lange avonden genieten van de frisse buitenlucht in een ontspannende omgeving. Kom je ruimte tekort? Wees selectief en voorzie in de basics zoals een comfortabele fauteuil of kleine tweezit, een klein terrastafeltje met wat stoelen en een gezellige poef. Wil je in de lengte werken en toch meer zitruimte creëren? Dan is een zitbank iets voor jou! Meer heb je op zich niet nodig om van jouw terras iets super gezellig te maken.

3

Denk aan gezellige lichtjes

Kaarsenhouders van Egyptisch albast via © Etsy

Hoe maak je een simpele ruimte enorm gezellig? Met lichtjes natuurlijk! Zorg voor sfeer en gezelligheid op je kleine terras met een onopvallende lantaarn, dromerige ‘fairy lights’ of een grote kaars. Wil je je terras een beetje mediterrane magie geven? Ga dan voor albasten kaarsenhouders, een echte trend op dit moment!

4

Zo blijf je lekker warm

© Westwing

Tot slot voelt een gezellig terras of balkon ook warm aan. Dit doe je met outdoor textiel in de vorm van een buitentapijt, een plaid en weerbestendige kussens. Of ga voor een XL bean bag waarin je heerlijk kunt wegzakken. De keuze is enorm groot!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.