#Hello Spring#Opbergen

Lenteschoonmaak: zo zorg je voor een duurzaam resultaat

Ga efficiënt te werk tijdens de lenteschoonmaak zodat je nog een heel jaar kan nagenieten.
Geplaatst op  
Lenteschoonmaak: zo zorg je voor een duurzaam resultaat © Rig-Tig

We zijn allemaal bezig met de lenteschoonmaak, het hele huis ondersteboven halen zodat elk stofje weg is. Plots komt het moeilijke werk, alles moet terug een plaats krijgen en liefst zo georganiseerd mogelijk. Hoe begin je daar aan? Deze handige tips en leuke organisatie-accessoires helpen je met het ordenen van je huis.

1

De keuken

© Joseph Joseph

Niet iedereen heeft de tijd om elk weekend grondig de keuken te poetsen. Maar we houden wel allemaal van een piekfijne keuken waar alles mooi in de kasten past. Pannen en potten nemen veel plaats in en zijn moeilijk te organiseren. Daarnaast zorgen verpakkingen voor echte chaos in de keuken. Het lijkt misschien onmogelijk om dit allemaal op orde te krijgen. Maar met een paar handige accessoires en hacks slaag je erin om die kleine keuken helemaal netjes te houden. Ikea heeft al wat tips om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan.

Ook deze handige items kunnen je helpen bij het organiseren van je keukenkasten. Voor als je weinig plaats hebt of gewoon helemaal gek bent van een geordende keuken.

2

De badkamer

© Zara Home

Ook de badkamer kan soms een hele klus zijn om opgeruimd te krijgen. Maar eenmaal alles blinkt wil je dit zo lang mogelijk net houden. Kies dus de juiste opbergdozen en kasten om alles zo ordelijk mogelijk te houden. De wastafel wordt veel minder snel vuil als ze niet vol met tubes en flessen staat.  Door de juiste kleuren en materialen te kiezen zie je niet eens dat die opbergdoos vol spullen zit. Niet veel plaats? Dan is een spiegel met een ingebouwde kast echt handig. Of giet je handzeep in een zeepdispenser in plaats van de fles te laten staan.

3

De slaapkamer

© Ikea

Het lijkt een stuk gemakkelijker om aan de slag te gaan in de slaapkamer, maar is dat het wel? Een bed opmaken is inderdaad niet zo moeilijk, maar wat zich verscholen houdt achter de deuren van de kleerkast is een ander verhaal. Het kan zo moeilijk zijn om een kleerkast langer dan een maand op orde te houden. Voor je het weet ligt alles op een hoop of vind je dat ene T-shirt niet meer terug. Organiseer je kast zodat je altijd alles vindt. Plooi bijvoorbeeld je kleren met de KonMari plooi en bespaar heel wat ruimte. In het volgende filmpje legt Marie Kondo uit hoe je gemakkelijk je kleren opplooit en plaats bespaart.

Naast het plooien van je kleren kan je ook zorgen voor een goeie indeling van je kledingkast. Gebruik manden en extra rekken in je kast om het opbergen van je kleren nog gemakkelijker te maken. Een mooie decoratieve doos kan leuk zijn om accessoires in op te bergen. Of gebruik manden om in een open kast te zetten, zo ziet dit er al een stuk deftiger uit.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.