#Nieuws#Trends

Levis maakt de kleur van het jaar 2020 bekend

Iets met grijs-groen, het spirituele en een menselijke toets. Ontdek hier snel welke kleur het is geworden!
Geplaatst op  
Levis maakt de kleur van het jaar 2020 bekend © Levis

‘Tranquil Dawn’, zo heet de kersverse kleur van het jaar volgens Levis. De opvolger van ‘Spiced Honey’ is een knipoog naar de early 2000’s, het spirituele, het betekenisvolle en het menselijke. De nieuwe trendkleur schippert tussen grijs, groen en blauw

CF20_Horizon image.jpg

Ode aan het ochtendgloren

Met de lancering van deze frisse tint kiest Levis resoluut voor sereniteit. Het merk grijpt terug naar basiswaarden zoals menselijkheid, betekenis en creativiteit, en wil ons aanmoedigen om expressiever dan voorheen te zijn. De naam van de kleur wijst op de kracht van een zonsopgang. Levis wilde een zachte, neutrale kleur lanceren die mensen mogelijkheden biedt en hun innerlijke wilskracht aanwakkert.

© Levis

Speels expressionisme

Tranquil Dawn‘ is niet alleen een tijdloze kleur, maar kan ook gecombineerd worden met andere kleuren. Levis stelde enkele kleurpaletten samen waarbinnen de kleur van het jaar zich perfect kan nestelen. Zo kun je de tint combineren met andere zachte pastelkleuren zoals het oudroze ‘Heart Wood‘ of het bleke ‘Flagstone‘ voor een ultrazacht effect, maar evengoed integreren met intense en opvallende kleuren zoals het fuchsia-achtige ‘Cranberry Juice‘, diepgroene ‘Woodland Grunge‘ of het luxueuze, donkerblauwe ‘Midnight Sky‘. Goed nieuws is dat Levis een set van kleuren samenstelde die je – alvorens je je waagt aan een nieuw verfavontuur – kunt uitproberen aan de hand van hun gebruikelijke mini-testers.

© Levis – Creativity Palette 2020

Combineren of monochroom?

Tijdens de persvoorstelling van de kleur van het jaar zagen we diverse kleurencombinaties met ‘Tranquil Dawn’. De kleur leent zich perfect voor een moderne, monochrome omgeving. Een rustgevende kinderkamer, je keukenkasten of een heldere woonkamer waarin de grijs-groene tint een hoofdrol speelt kan, maar je kunt de kleur evengoed als een detail inzetten door bijvoorbeeld een fijne streep ‘Tranquil Dawn’ als scheidingslijn tussen twee prominent aanwezige kleuren. Het is alleszins een feit dat er heel wat te combineren valt met deze nieuwe kleurlancering van Levis!

© Levis

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.