#Nieuws

Desplans: de eerste online galerie voor architecturale kunstwerken

Een sterk staaltje 'art'chitecture om in je interieur te verwerken!
Geplaatst op  
Desplans: de eerste online galerie voor architecturale kunstwerken © Desplans

Wat als unieke architecturale tekeningen plotseling verkrijgbaar worden voor het grote publiek? Maak kennis met Desplans, de galerie die dit bijzondere concept naar het web brengt.

Wie er aan de basis van dit initiatief liggen? Het duo Albane Cartier-Bresson uit Parijs en Guillaume Dubois uit Stockholm. ‘Desplans is ontstaan uit de vaststelling dat er vandaag een grote productie van hoogwaardige bouwkundige tekeningen aanwezig is. Alleen worden deze documenten niet aan het grote publiek gepresenteerd, hoewel ze een belangrijke kunstvorm vertegenwoordigen’ vertrouwen ze ons toe.

Exclusieve design posters en affiches

Verwacht je niet alleen aan simpele zwart-wit bouwplannen of tekeningen die op een tafelhoek bij elkaar gekrabbeld zijn, Desplans biedt het grote publiek voor het eerst de mogelijkheid om architecturale kunstwerken aan te schaffen die voorheen in beperkte kring bleven. Denk aan professionele schetsen, plannen, maar ook tekeningen, aquarellen, collages of foto’s. Wij bezwijken alvast voor deze creaties die de stad en de habitat van morgen tentoonstellen, vanaf het abstracte en het gestileerde begin.

desplans.com
© Desplans

Desplans wil als online galerie de architectuur dichter bij het publiek brengen en deze discipline democratiseren. Op de website vind je daarom maar een honderdtal voorgestelde kunstwerken, variërend van 120 euro tot 1000 euro. In deze beperkte oplages – al dan niet ingelijst – zijn hedendaagse creaties foto’s, collages, plannen, sneden en modellen aan zet… Gebouwen als Palais de Tokyo in Parijs, het Natural History Museum in Milaan, de Acné winkel in Parijs, een Shoah gedenkteken, concertzalen of markthallen maar ook vernieuwende concepten die (nog) niet gebouwd zijn… Het aanbod is gevarieerd, en de ideale aanvulling voor een hedendaags, design en stijlvol interieur.

Desplans.com
© Desplans

Meer info?

Begeef je snel naar hun website desplans.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.