#Nieuws

Marie Kondo lanceert haar eigen deco webshop

De gekende Japanse opruimcoach verovert na Netflix ook het commerciële web met een eigen deco webshop!
Geplaatst op  
Marie Kondo lanceert haar eigen deco webshop © Marie Kondo

Een nieuw jaar betekent verandering, ook in huis! Start 2020 met een schone lei en verbeter je interieur wat betreft opslag en ruimtebesparing. Een echte trend die de laatste jaren aan populariteit wint, zeker met de komst van de hyperpopulaire Japanse opruimcoach en televisiesensatie Marie Kondo. Deze Netflix-heldin heeft haar zinnen – naast het opruimen en het sereen maken van menig interieur – nu ook op de commerciële wereld gezet. De opruimkoningin lanceert namelijk een webshop gewijd aan decoratie en interieur. 

In de verschillende afleveringen van de Netflix-serie gewijd aan Marie Kondo zien we de jonge vrouw als een echte huisfee aan de slag om huizen terug leefbaar te maken en in balans te brengen volgens haar eigen Kon Mari-methode. Haar doel is om mensen duidelijker te laten zien wat ze nodig hebben en enkel het essentiële te behouden, waardoor ze zich veel beter zullen voelen dan voorheen. Nu is de vraag: waarom komt Marie Kondo dan net op de proppen met een geheel nieuwe decoratieve collectie om te integreren in onze interieurs?

De filosofie van Marie Kondo

Marie Kondo’s filosofie draait om het omringen van jezelf met objecten die je doen houden van het leven en je dagelijks leven verbeteren. Voorwerpen die je elke keer weer plezier brengen, zoals kleren, een fotolijst of een ladekast. De rest? Die verban je best uit je huis om zo je mentale belasting te verminderen en je te richten op een hele nieuwe organisatie. Tout court: Marie Kondo staat voor een nieuwe manier van leven met een nieuw perspectief op het leven.

Het merk KonMari

KonMari is een lifestylemerk met een reeks producten en diensten die zijn ontworpen om het organizen van onze huizen op punt te stellen en om meer vreugde in ons leven te brengen. Vanuit die visie introduceert Marie Kondo een decoratieve collectie om ons te helpen in onze zoektocht naar de juiste dingen. Wie weet kom je wel iets tegen dat nog meer vreugde in je huis zal creëren?

Haar eerste decoratieve collectie heeft een minimalistische, neutrale en pure uitstraling. We zien licht hout dat geaccentueerd wordt door een eenvoudige maar doordachte vormgeving van elk object. We zien een sublieme versmelting tussen de kunst van Japans keramiek en Scandinavisch design in de collectie van haar deco objecten.

Onze Marie Kondo selectie

Marie Kondo pleit bovenal voorvoor kwaliteit boven kwantiteit en biedt een selectie van artikelen aan tegen een hoge maar gerechtvaardigde prijs. De reden waarom is dat de meeste objecten immers sociaal en ecologisch verantwoord zijn dankzij collabs met onafhankelijke ambachtslieden uit de hele wereld. Het rotan mandje uit onze selectie is bijvoorbeeld gemaakt in de inheemse gemeenschappen van het Colombiaanse Amazonegebied. Het mandje – dat gemaakt is van stevige Amazone liaan – wordt traditioneel gebruikt om producten van de ene gemeenschap naar de andere te vervoeren. Achter elk product in haar selectie schuilt wel een persoonlijk verhaal, en het is daarom dat Marie Kondo ons, via haar webshop, uitnodigt om haar producten zoals het mandje thuis te gebruiken.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.