#Inspiratie

Neo-rustiek in Maldegem: Scapa Home en Mi Casa lanceren modelwoning

Een geslaagd interieurhuwelijk tussen twee familiebedrijven van eigen bodem resulteert in een bijzondere modelwoning in Maldegem
Geplaatst op  
Neo-rustiek in Maldegem: Scapa Home en Mi Casa lanceren modelwoning © Scapa Home & Mi Casa

Op nog geen halfuur van Knokke ligt Maldegem, een idyllische gemeente in het Oost-Vlaamse Meetjesland. Uitgerekend daar richtten de Belgische familiebedrijven Scapa Home en Mi Casa een modelwoning in om interieurliefhebbers te inspireren. De twee kozen voor een neo-rustieke stijl, vergezeld van tijdeloze kleuren en authentieke materialen. 

Het woord an sich zegt het al: de modelwoning van Scapa Home en Mi Casa is een pareltje. Aan de basis van de inspiratie voor dit kijkhuis ligt de typische Long Island-stijl, met mooie houten balken in dromerige tinten als wit en zachtblauw. De woonst zelf is het visitekaartje van het West-Vlaamse houtbouwbedrijf Mi Casa uit Waregem, dat al sinds 1993 gespecialiseerd is in massieve houtbouw en piekfijn, hedendaags maatwerk. Erg passend bij de stijl van het Belgische mode- en interieurlabel Scapa, dat de volledige binnenhuisinrichting van de modelwoning verzorgde.

Transparant van a tot z

Het concept van de twee familiebedrijven staat toe om klanten kennis te laten maken met hun kwalitatieve, tijdloze en pure materialen. Aan de modelwoning hangt een uiterst precies prijskaartje, zonder onaangename verrassingen. Op die manier kunnen liefhebbers en geïnteresseerden een concrete realisatie komen bewonderen, en tegelijk geïnformeerd worden over het totale kostenplaatje, tot aan de decoratie toe.

©Scapa Home en Mi Casa

Een sereen plaatje

Verwacht je in deze woonst niet aan psychedelische kleurentoestanden of grafische prints. De modelwoning van Mi Casa in samenwerking met Scapa Home berust op warme en tijdloze materialen die naadloos in elkaar overvloeien en resulteren in een serene en minimalistische optrek die recht uit de duinen lijkt te komen.

©Scapa Home & Mi Casa

Het kleurenpalet is eenvoudig en rustgevend: greige, saliegroen, zachtblauw met af en toe een subtiel contrast van een donkere tint in het gerookte houtwerk van de keuken of het staal van de binnendeur. Opvallend is hoe lichtrijk dit huis is. De monochrome houten wanden in het gebroken wit, met af een toe een onderbreking van gebleekt hout, zorgen voor een vergrotend en lumineus effect. Het huis telt drie slaapkamers en is geschikt voor een gezin met twee kinderen en is – indien nodig – zelfs voor uitbreiding vatbaar, met een ruime zolder die kan worden ingericht.

©Scapa Home & Mi Casa

In de keuken werd de landelijke stijl gecombineerd met minimalistische toetsen, zoals het strak afgelijnde keukenblok en de subtiele marmervlakken. De koperen hanglampen zijn dan weer een rustieke knipoog en geven het geheel die typische landelijke feel van oudsher. Ook in de badkamer zijn zowel hedendaagse als klassieke interieurstijlen herkenbaar: zwart-wit design versus een klassieke lambrisering.

©Scapa Home & Mi Casa

Praktisch: 

De Mi Casa & Scapa Home modelwoning

Koning Albertlaan 46 / B012 B – 9990 Maldegem

Alle dagen te bezoeken op afspraak via volgende link van Mi Casa

Tel : + 32 (0) 56 60 79 95

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.