#Nieuws

Nieuw: Belgische designer Casimir lanceert webshop

Vanaf nu shop je kleinere meubels en accessoires online bij Casimir, de designer met Limburgse roots die al meer dan een kwarteeuw actief is
Geplaatst op  
Nieuw: Belgische designer Casimir lanceert webshop © Casimir

Belgische designer – al noemt hij zichzelf liever meubelmaker – Casimir opende onlangs zijn eigen webshop. De vakman, die de schoolbanken deelde met mode-ontwerper Raf Simons, maakt sinds 1992 unieke stukken die balanceren tussen kunst en meubels. We zoomen in op wat Casimir als ‘furniture artist’ zo bijzonder maakt. 

De creatieveling die al meer dan een kwarteeuw actief is, werd ook al enkele malen geroemd om zijn werk: op zijn palmares prijken verschillende design awards (waaronder een Henry van de Velde award), Wallpaper Magazine noemde hem de ‘International Man of Mystery’ en ook Vlaams designplatform Wanderful.design doopte hem tot ‘Vlaamse reus’. In het hedendaagse designcircuit is Casimir bekend als meester maar óók als buitenbeentje. Die laatste bijnaam heeft hij te danken aan zijn eigenzinnige visie ten opzichte van design: tegen de stroom in blijft de meubelmaker met Limburgse roots doorwerken aan tijdloze, ambachtelijk vervaardigde eikenhouten objecten en meubelstukken, ondanks de snel na elkaar opvolgende trends in het hedendaagse designlandschap.

houten-schalen-designer-casimir-nieuwe-webshop-gelanceerd
©Casimir

Tijdloze houtcreaties

In zijn webshop zet hij verschillende accessoires en klein meubilair uit zijn collectie te koop. Speciaal voor de lancering van zijn online winkel, lanceert de meubelmaker ook drie nieuwigheden: de Mill1, Mill2 & Plank4. Drie accessoires gemaakt uit massief hout – zoals het vakman Casimir belieft – die in het verlengde liggen van zijn grotere meubels en dezelfde klemtoon op duurzaamheid en kwaliteit leggen. Interessant detail is dat zijn ontwerpen voor 100% in België zijn vervaardigd. Je koopt dus met andere woorden een stukje Belgisch erfgoed.

Not your average (peper)molens

Mill1 & 2 maken deel uit van de drie newbies in de Casimir collectie. De molens, die bestemd zijn voor dagelijks gebruik, vermalen naast het klassieke duo peper en zout ook andere kruiden en zelfs koffie. De molens zijn namelijk instelbaar van grof naar fijn. Het idee achter deze minimalistische molens ontstond vanuit een eenvoudig balkje, een subtiele houtnerf snijdt de objecten middendoor waardoor ze verheven worden tot statement objecten in een interieur. Mill1 & 2 zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Europees eikenhout en Noord-Amerikaanse notelaar. Het binnenwerk is van hoogwaardige keramische keramiek.

mill-1-mill2-plan-4-casimir-belgische-designer-nieuwe-webshop
Links de Plank4, rechts Mill1&2 ©Casimir

Evenwichtig plankje

De derde nieuwkomer in de webshop is een schaalvormig object. Plank4 ontstond nadat Casimir hem origami-gewijs volume gaf waardoor het houten object vorm kreeg. Het is een variant op een houten schaal dat op verschillende manieren in evenwicht gepositioneerd kan worden. Ook dit design is verkrijgbaar in de twee uitvoerigen van de molens: Europees eikenhout en Noord-Amerikaans notelaar.

Meer info over de webshop vind je terug op Casimirs website

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.