#Adresjes

Nieuw: boekenwinkel en wijnbar Luddites in Antwerpen

Old fashioned boeken lezen en genieten van een heerlijk glaasje wijn, dat is het concept achter boekenwinkel en wijnbar Luddites in Antwerpen
Geplaatst op  
Nieuw: boekenwinkel en wijnbar Luddites in Antwerpen ©

Een digitale detox in de vorm van een bijzondere selectie literaire werken en dito wijnen? Die vind je vanaf nu in de gloednieuwe Antwerpse hotspot Luddites. Een plaats waar je je tegoed kunt doen aan uitzonderlijke wijn gecombineerd met een Engels- of Nederlandstalig literair hoogstandje. Een bacchanaal, maar dan met boeken (en ook wel wat wijn). 

In de antieke setting van een neoclassicistisch herenhuis uit 1902, ontworpen door architect Jules Bilmeyer, vonden eigenaars Richard Bolte en Jorien Caers de nieuwe thuishaven voor Luddites. Een plek waar ze de liefde voor het lezen en wijn willen combineren, in een aangename setting waar je even kunt ontsnappen aan de digitale wereld.

Charmant escapisme

Luddites werd naast een opmerkelijk boekenareaal ook van een knap interieur voorzien. Enorme houten boekenrekken die tot aan het plafond reiken, antieke kroonluchters, blauw-wit gestreept behangpapier en matching gordijnen…  Het kleurenpalet is subliem: dennengroen afgewisseld met verschillende houtsoorten en het elegante grijs van de marmeren wanden. Wie door de verfijnde boekencollectie gestruind is, kan zich vervolgens nestelen in de prachtige wijnbar, helemaal verstopt op de bovenverdieping van het pand.

Slow reading

Geen gejaag, geen digitale overrompeling: Luddites werd in het leven geroepen om mensen wat te doen ontsnappen aan de dagelijke digitale impulsen. De naam van de hotspot werd niet toevallig gekozen: ‘Luddites’ wordt gebruikt om mensen te beschrijven die een hekel hebben aan nieuwe technologieën. Mede-eigenaar Richard werd op slag verliefd op Antwerpen en haar bloeiende cultuurscène toen hij uit New York daarheen verhuisde, Jorien is als voormalig bibliothecaris een boekenkenner bij uitstek. Beiden deden literaire studies en stelden de boekencollectie samen vanuit hun eigen literaire invalshoek. Hier vind je geen e-readers of thrillers die je online kan aanschaffen voor een spotprijsje, wel kwaliteitsboeken, mainstream titels en vakliteratuur voor reizen, mode, koken en wijn.

 

Praktisch:

Luddites Books & Wine

Hopland 34
2000 Antwerpen

Alle dagen open van 11:00 tot 21:00, behalve op maandag en dinsdag

Luddites.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.