#Adresjes#Bar

Nieuw in Brussel: Café Flora ontworpen door Lionel Jadot

De geroemde designer en binnenhuisarchitect gaf het voorstuk van het Aegidium een hedendaagse make-over
Geplaatst op  
Nieuw in Brussel: Café Flora ontworpen door Lionel Jadot © Stan Guldemont

In de Brusselse wijk Sint-Gillis kan je sinds kort aperitieven met Italiaanse flair, want de ster van de Belgische binnenhuisarchitectuur Lionel Jadot liet al zijn creativiteit los op het voorste gedeelte van een historische parel. Nergens minder dan in het Aegidium richtte hij een moderne brasserie in die gekenmerkt wordt door speels kleurgebruik en elegante designs. Welkom in Café Flora.

Esthetische schok

Pompelmoesroze, elektrisch blauw, stalen meubilair, gigantische ronde spiegels… Eén stap binnen bij Café Flora en je merkt meteen op dat de binnenhuisinrichting het werk is van een ervaren iemand is. Lionel Jadot, creatieve wizkid en intiatiefnemer van o.a. de creatieve hotspot Zaventem Ateliers, gaf de ruimte binnen het Aegidium een hedendaagse make-over. “Ik hou van botsingen, van een esthetische schok. Ik confronteer dingen die niet noodzakelijk samen horen. Ik kleur nu eenmaal graag buiten de lijntjes” voegt de designer en binnenhuisarchitect eraan toe. Voor het metalen meubilair deed hij beroep op het Belgische Atelier J&J. Verder betekende Café Flora ook het begin van een nieuwe meubellijn want de canapé en houten zitplaatsen werden door Lionel en zijn vader Jean-Claude gerealiseerd in zijn gloednieuwe Zaventem Ateliers. Jadot realiseerde dit huzarenstukje op het voorplein in Sint-Gillis in samenwerking met coworking start-up Cohabs en de investeerdersgroep Alphastone

© Stan Guldemont

Inspiratie uit Milaan 

Jadot wou koste wat kost de ziel van het Aegidium bewaren, met een elegante toets van een Milanees café uit de dertiger jaren. Vanuit die visie behield hij onder meer de authentieke plafondsierlijsten, en voegde hij typische jaren dertig kenmerken toe zoals de felle kleur blauw en een subtiele verwijzing naar de jaren 80 door metalen Memphis-elementen te gebruiken. “Ik heb ervoor gekozen om de geest van het gebouw te behouden. ik heb de inrichting in lagen gecreëerd, als een bladerdeeggebakje van de moderne architectuur.“

© Stan Guldemont

Praktisch

Het café is alle dagen toegankelijk van 8u30 voor een eerste shot koffie, tot middernacht. Er is plaats voor 80 mensen door de week, en voor 120 personen extra op het terras. De zaak wordt gerund door het hippe duo Pascal Kasongo en Thomas Boeri die ook meewerkten aan het pop-up project “T’es pas prêt”. Je drinkt er signature cocktails, eet er nog een laat ontbijt (tot 15u!) en doet jezelf tegoed aan heerlijke finger food. Binnenin heerst er een eclectische sfeer, die in de weekends steevast wordt afgesloten met een krachtig streepje muziek van lokale dj’s.

Adres: Sint-Gillisvoorplein 16A, 1060 Brussel

Meer info vind je terug op hun Facebookpagina.

© Stan Guldemont

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.