#Adresjes#Nieuws

Nieuw in Deurne: Bar Stark


Geplaatst op  
Nieuw in Deurne: Bar Stark ©

In Deurne huist vanaf nu een creatieve koffiebar in de gebouwen van het vroegere Zilvermuseum Sterckshof: Bar Stark.

‘We waren op zoek naar een plek om stoffen te tonen en om workshops te geven toen dit op ons pad kwam,’ zegt Katelijne Vayssier van de online textielwinkel Mon Depot. In samenwerking met de organisatie voor leegstandsbeleid FMT groeide het idee om van de foyer van het vroegere Zilvermuseum een koffiebar annex creatieve ontmoetingsruimte te maken.

Nieuw talent

Het interieur van de bar is een mix van vintage, Ikea en stukken die jonge talenten hier in consignatie geven. Op dit ogenblik staan er bijvoorbeeld tafels van het Amsterdamse label Fraaiheid maar er is nog ruimte voor andere stukken. ‘Wij zorgen voor promotie in een real-life omgeving, zodat de Antwerpenaren op een spontane manier in aanraking komen met aanstormend talent.’ Wie interesse heeft om meubels of objecten in het naai-atelier, de bar of op het terras te tonen kan zeker contact nemen met Bar Stark.

Stark

De koffie wordt geserveerd op originele houten plankjes van Houtidee. Het zwarte goud zelf komt van het Antwerpse koffie-instituut Cuperus. Voor de fans: ondanks de kasteellocatie is de naam ‘Stark’ niet geïnspireerd door de succesvolle serie Game of Thrones, het is Antwerps voor sterk.

Zilver

Hoe zou het verder nog met het Zilvermuseum zijn?  ‘De  collecties van het Zilvermuseum en Diamantmuseum versmelten in een nieuw museum dat onder voorbehoud opent aan de Suikerrui eind 2017.’ klinkt het bij de dienst communicatie van het nieuw Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant. Het gebouw van het vroegere Zilvermuseum staat al een tijdje te koop

Op de Facebook-feed van Bar Stark kun je terecht voor hun actuele events. Morgen nodigen ze bijvoorbeeld foodtrucks uit voor hongerige supporters van de Night Run in het Rivierenhof.