#Agenda#Nieuws

Nu in Tour & Taxis: internationele interieurdesigntentoonstelling IIDE

Tot en met 25 november kan je naar het werk van internationaal gerenommeerde ontwerpers kijken!
Geplaatst op  
Nu in Tour & Taxis: internationele interieurdesigntentoonstelling IIDE © Andreas Einsiedel

Nieuwkomer op de Belgische designscene: de International Interior Design Exhibition (IIDE). Tot en met 25 november neemt de gekende Britse designbeurs zijn intrek in het Hotel de la Poste in Brussel. Wij geven je een cijfermatig overzicht van dit veelbelovende gebeuren in onze hoofdstad! 

1

IIDE is de allereerste internationale editie van de gerenommeerde British Interior Design Exhibition en die komt meteen naar ons! De Britse beurs werd in de jaren tachtig en negentig in Londen georganiseerd door Fleur Rossdale en telde 30.000 bezoekers per jaar. Dit evenement zorgde toen voor een hernieuwde belang- stelling voor interieurontwerp. De beroemde interieur- architecte woont nu in Brussel en koos onze hoofdstad om dit stukje cultureel erfgoed nieuw leven in te blazen.

10

Tien gerenommeerde Belgische en internationale kunstenaars werken mee aan deze grote designmanifestatie: Gert Voorjans, Erik Dhont, Michel Penneman, Christophe Remy en ook Olivier Lapidus, om maar enkele namen te noemen. Ze geven er hun kijk op hun vak, op kleuren en materialen. Het grote publiek krijgt de kans inspiratie op te doen, materialen te voelen, geuren te ruiken en in gesprek te gaan met de aanwezige designers. Een uitgelezen kans om hun interieurconcepten te ontdekken.

1000

Het evenement vindt plaats op de 1000 m2 van het Hotel de la Poste op het terrein van Tour & Taxis in Brussel. Naast de door de designers ingerichte ruimtes, komt er nog een bijzondere zaal bij. Daar kan je genieten van persoonlijk interieuradvies en kan je ook meubels en voorwerpen kopen of bestellen. Met de Iconic Fur- niture Gallery is de expositie compleet. Daar vind je het werk van de allergrootste designiconen zoals Peter Ghy- czy, Jules Wabbes, Xavier Lust en Rene Stoeltie.

Dit interesseert je misschien ook wel:

Tips voor meer kleur in een strak interieur

Heerlijk verkwikken in de badkamer met de mooiste najaarsaccessoires

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.