#Dit is Belgisch#Nieuws

OCA Living: een nieuw cohousing concept in Brussel

We maken kennis met OCA Living: een gloednieuwe en stijlvolle manier van cohousing in hartje Brussel.
Geplaatst op  
OCA Living: een nieuw cohousing concept in Brussel © OCA Living

OCA Living is een opvallend nieuw concept voor cohousing – ook wel synoniem voor centraal of gemeenschappelijk wonen –  in Brussel. Een flexibele huurovereenkomst in een prachtig groot herenhuis delen met toffe mensen. Wat wil je nog meer? Hier lees je er alvast méér over! 

Wat is OCA Living?

© OCA Living

Cohousen is een alternatieve woonvorm waarbij je een woning met verschillende mensen deelt, en dus met een groep gebruik maakt van meerdere, gemeenschappelijk voorzieningen binnen die woonst. Het Brusselse OCA Living verhuurt op die manier woningen – vaak prachtige herenhuizen – voor een huurprijs tussen de 615 en 1125 euro. Tegen dit tarief mag je je verwachten aan een mooie kamer met eigen badkamer, een gedeelde keuken en een buitenplek, waarbij alles helemaal gemeubileerd is. Dat maakt van dit concept het ideale plan voor nieuwe Brusselaars of mensen die maar even van plan zijn om in Brussel te verblijven. Naast een prachtige plaats om te wonen in de hoofdstad krijg je er nog een bioscoopruimte, coworking ruimte en nog zo veel meer bij.

© OCA Living

OCA Living investeert naast in mooi wonen ook in een toffe community. Hier kom je dus terecht in een concept waar de band met je medebewoners versterkt wordt door tal van leuke evenementen. Filmavonden, kooklessen of sportlessen brengen de bewoners samen om een leuke tijd te beleven. Met andere woorden: OCA Living creëert een grote familie waar diversiteit, interactie, delen en vrijgevigheid centraal staan.

Unieke en kleurrijke herenhuizen

© OCA Living

De leden van de OCA Living-gemeenschap kunnen in de herenhuizen genieten van een unieke accommodatie die licht, vrolijk en kleurrijk is. Het design van de verschillende units vindt zijn inspiratie in moderne en ruwe materialen – in tegenstelling tot het knappe verleden van elke woning – die afgewerkt zijn met vakmanschap en aangepaste vegetatie. Kortom, woon je graag mooi en heb je nood aan gezelschap in je woonavontuur? Dan werkt een cohousing concept zoals dat van OCA Living perfect voor jou.

Meer info?

 Website: oca-living.com

Vertaald door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.