#Inspiratie

11 Instagramaccounts waar je unieke vintage kan shoppen

Voor liefhebbers van unieke meubelstukken, retro schaaltjes of vintage vondsten: dit zijn 11 online shops voor jou.
Geplaatst op  
11 Instagramaccounts waar je unieke vintage kan shoppen © La Redoute

Of je nu op zoek bent naar een uniek tweedehands stuk of je een zwak hebt voor retro meubels, schaaltjes en kopjes: online kringkoopjes zijn helemaal back in business. Vooral nu fysiek winkelen wat moeilijker kan zijn. Daarom maakten we een keurige selectie van 11 Instagramaccounts waar je zoete vondsten kan vinden en je lust voor vintage tijdelijk kan sussen.

1

@o.t.o.h.

Met liefde voor gekleurd glas, gaat On The Other Hand de kleurige kant op met retro en pastel vibes. Zo kan je er vooral glaswerk vinden zoals vazen, kopjes en schaaltjes, maar ook porselein vindt hier zijn weg. Esthetisch plezierig om naar te kijken en duurzaam om te winkelen.

Plaats: 9000 Gent. Ophalen of verzenden met 6,50 euro aan verzendkosten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door On The Other Hand (@o.t.o.h)

2

@c52_Antwerp

Bij C52 zorgt het koppel Gwenn en Julien voor een stevige portie vintage met extra aandacht voor unieke meubels met kwaliteit. Hier geldt het ‘first come, first served’ principe, dus een gouden tip van ons? Wees er snel bij, want hun tweedehands stukken zijn in een mum van tijd verkocht.

Plaats: 2060 Antwerpen. Ophalen (verzending mogelijk met bijkomende kosten).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door C52_Antwerp (@c52_antwerp)

3

@kringkoopjes

Achter kringkoopjes gaat het koppel Annelies en Oliver schuil. Onder het motto ‘tweedehands is de toekomst’ brengen ze vintage pareltjes in de kijker en hebben ze ondertussen al heel wat publiek bereikt. Bij kringkoopjes vind je een beetje van alles: mooie stoelen, bustes en ja hoor, zelfs fietsen.

Plaats: Niel. Ophalen of verzenden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kringkoopjes (@kringkoopjes)

4

@boomtheroomeclectic

Bij Boom The Room krijgen we een mooie representatie van een eclectische interieurstijl. Ze selecteren zorgvuldig unieke stukken die in het oog springen, maar toch op hun eigen manier mooi in het interieur blenden. Van opmerkelijke koffietafels, tot retro spiegels en gekke vazen. Neem zeker eens een kijkje!

Plaats: Temse of Edegem. Ophalen of verzenden.

5

@nie.nief

Met nie.nief gaan we de iets rustiekere kant op met vintage glaswerk, kruiken, kommetjes en karaffen. Als je hier door scrolt, waan je je door een brocante marktje in het zonnige Frankrijk. Wie wil er mee?

Plaats: Leuven of Hannuit. Ophalen of verzenden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door nie.nief (@nie.nief)

6

@heyheyvintage

Voor romantische brocante en tweedehands moois ga je naar Heyheyvintage. Ook hier vind je weer leuke antiquiteiten die een tweede thuis zoeken en stoot je misschien op je volgende pronkstuk.

Plaats: Leuven of Drongen (NL). Ophalen of verzenden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heyheyvintage (@heyheyvintage)

7

@brolleke.bxl

Ook beschreven als ‘unusual interior decoration’, vind je bij brolleke inderdaad ongewone vintage stukken die de nodige aandacht verdienen in je interieur. Van mooie vazen tot servies met oog op design, hier vind je zeker iets waarvan je niet wist dat je het nodig had.

Plaats: Brussel of Hannuit. Ophalen of verzenden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brolleke (@brolleke.bxl)

8

@vanoudedingen

Deze online shop gaat misschien iets verder dan onze landgrenzen, maar is het tripje absoluut waard voor je volgende favoriete hebbeding. De Nederlandse Marlou Manuels verzamelt bij met grote zorg mooie accessoires en deinst niet terug voor karaktervolle meubels.

Plaats: Den Haag. Ophalen of verzenden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marlou Manuels (@vanoudedingen)

9

@molonacandles

Wie zegt dat kaarsen geen tweede leven verdienen? Charlotte Lambrecht maakt vegan geurkaarsen met leuke vintage potjes en essentiële oliën. Niet alleen mooi, ook nog eens duurzaam en beter voor de gezondheid.

Enkel online te koop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Molona Candles (@molonacandles)

10

@vintagevonk

Vintagevonk is zeker een gamechanger voor alle hardcore vintagehunters onder ons. Ook hier vind je unieke meubels en speciale antiekstukken. De jacht is geopend!

Plaats: Liedekerke. Ophalen of verzenden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VintageVonk (@vintagevonk)

11

@nuniyasvintagehome

Bij het zien van oude vintage meubels en decoratie, maakt Sarah’s hart een klein sprongetje. Zo deelt ze haar vondsten op Nuniya’s Vintage Home en op haar webshop. Ook hier vind je van alles wat: van design meubels tot betaalbare alternatieven en decoratie met gouden details.

Plaats: 9300 Aalst. Ophalen of verzenden.

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.