#Ideeën#Interieuradvies

Onze favo merken voor een design plantenbak

20 indoor plantenbakken om je interieur te verfraaien met wat exotisch groen
Geplaatst op  
Onze favo merken voor een design plantenbak © Ikea

De komst van de lente doet ons weer hunkeren naar vers groen en laat onze handen kriebelen om door potgrond te woelen. Ontdek hier onze 20 favoriete plantenbakken om per direct in huis te halen!

Niets dat meer voldoening geeft dan een paar verse kruiden uit eigen kweek op je bord, toch? Tijm, basilicum of rozemarijn: de zomer ontwaakt zowel in de lucht als op je papillen! Geen paniek als je niet beschikt over een eigen tuin of een balkon thuis, er bestaan genoeg alternatieven om je groene vingers toch te gebruiken!

Eén van de simpele manieren om aan de slag te gaan, is door kruiden te kweken en te kiezen voor een knappe plantenbak. Praktisch, gezond én een knappe aanvulling op je interieur met bijzonder veel keuze… Tegenwoordig werpt elk merk zich wel op indoor groenaccessoires.

Je vindt online de leukste alternatieven voor planten en kruiden: plaats je plantenbak van metaal, rotan of hout op een meubel of kies voor een exemplaar met voetstuk. Voor elk interieur is er wel een design voorhanden. Installeer hem voor een raam om een maximum aan licht te ontvangen, liefst in de keuken waar je rechtstreekse toegang tot de kruiden kan hebben.

Misken jij zelf of anderen je groentalent? Kruidplantjes kweken vereist écht niet zo veel talent. Je hebt er enkel goede potgrond en kwaliteitszaden voor nodig, waarbij je de dagelijkse bewatering niet achterwege laat. Slaag je daarin, dan ben je voor een heel jaar gezegend met de leukste plantjes en kruiden in huis!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.