#Nieuws

Op je agenda: ‘Design as we speak’ in Zaventem Ateliers

Bezoek de gloednieuwe creatieve hub voor een kritische tentoonstelling over wonen vandaag
Geplaatst op  
Op je agenda: ‘Design as we speak’ in Zaventem Ateliers © Lydie Nesvadba

Jouw excuus om naar Zaventem te gaan hoeft zich tegenwoordig niet meer te beperken tot de luchthaven, want met de komst van Zaventem Ateliers  – het project van de Brusselse designer Lionel Jadot – is er één en al te doen rond design, zowel op lokaal als internationaal vlak. Nog tot 28 september krijgt de 800 m² grote Grand Hall van de ateliers een internationaal tintje, met de creatief-kritische intrede van kunstenaar Stéphane Barbier Bouvet. 

Van oude papierfabriek tot creatieve hotspot, zo kun je Zaventem Ateliers wel samenvatten. Het project van architect, designer en kunstenaar Lionel Jadot krijgt alsmaar meer allure, met de intrek van diverse artiesten, kunstdealers en designers. Zo kun je deze zomer naar de expo van de Zwitserse artiest Stéphane Barbier Bouvet gaan kijken, die gecureerd wordt door Dimitri Jeurissen.

Barbier Bouvet gaat als kunstenaar op zoek naar de essentie, door designs naar hun essentie te herleiden. Voor ‘Design as we speak’ werpt hij een kritische blik op het proces van ontwerpen, meer bepaald op vlak van wonen. In de Grand Hall worden drie cases – Palama, Cévennes en Maloja – als hutten voorgesteld waarin hij verschillende aspecten in termen van design,  bewoonbaarheid en duurzaamheid bestudeert. De Zwitser onderstreept het potentieel van kleine constructies die meer dan ooit van maatschappelijk belang zijn, nu small en smart living de woontrends domineren.

© Lydie Nesvadba

Praktische info: 

Zaventem Ateliers, Fabriekstraat 15/19, 1930 Zaventem

Van maandag tot zaterdag van 12 u. tot 17 u.

Nog tot en met 28 september

Ontdek hier meer informatie over de expo.

www.zaventemateliers.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.