#Inspiratie#Tuin & terras

Vakantie in eigen huis: maak van je woonst je droombestemming

Verplicht binnenhokken? Geef je huis en tuin een zomerse make-over in een mum van tijd.
Geplaatst op  
Vakantie in eigen huis: maak van je woonst je droombestemming © Maisons du Monde

Voor jou géén uitblazen op een exotische bestemming dit jaar. Et alors? Mits een beetje creativiteit kan je ook thuis het vakantiegevoel creëren. Actief Wonen ging met de ingrediënten voor een vers zomerhuis aan de haal. Geen paniek, we delen graag!

De juiste kleuren voor een Indian summer

Kussenslopen met print. 30 x 50 cm. Zara Home. Vanaf 22,99 euro.

Verplicht thuiszitten wordt een magische gebeurtenis wanneer je rekening houdt met het juiste kleurenspel. Kies voor tinten als oranje, blauw, geel en groen om je laatste zomerdagen te kleuren. Het meest dankbare accessoire daarvoor? Een kussenhoes! Kies voor een kleurrijke variant om je grijze bank op te fleuren.

1

Mand tegen de wand

Eerst was er de trend van de zonnespiegels in rotan, nu zijn de manden van natuurlijke vezels aan beurt om de muren op te fleuren. Je creëert er een instant etnische sfeer in je slaapkamer of woonhoek mee!

‘Jutlo’ van met de hand gevlochten bamboe. Diam. 30, 40 en 50 cm. La Redoute. 47,99 euro voor een set van 3.

2

Rusten met hoofdletter R

De ultieme ontspanning vind je terug in een hangmat of hangfauteuil, zachtjes wiegend op weg naar zwoelere oorden. Ook hier kan je weer inspelen op de trend van natuurlijke materialen met bv. raffia of rotan op je terras of in je bureau.

Hangmat van raffia. Tigmi Trading. 225 euro.

3

Multi-inzetbare tapijten

De tijd dat tapijten enkel voor binnenshuis dienden, is definitief voorbij. Tegenwoordig kan je een tapijt op verschillende plaatsen uitrollen: in de tuin, op je terras of op je balkon voor een gezellige outdoor ervaring!

Geweven tapijt ‘Assouan’ van katoen (140 x 200 cm). Maisons du Monde, 229 euro.

Lees ook:

Shopping: maak jouw kot legendarisch

Hipper dan hip: de terrazzo print

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.