#Ideeën#Interieuradvies

Open haard is decoratie waard, volgens Pinterest

Open haard kan transformeren naar elke interieurstijl
Geplaatst op  
Open haard is decoratie waard, volgens Pinterest ©

Niets anders verzacht de gure winter beter dan momenten van warmte en gezelligheid rond de open haard. Toch is die haard ook als hij niet brandt een niet te verwaarlozen stijlelement in je interieur. Dat bewijst deze inspiratievolle selectie op Pinterest.


 

Cheminé 2

Ga voor grijs en blauw

Grijze en blauwe natuurkleuren verzachten samen met nonchalant geplaatste kunstboeken de strakke lijnen van een moderne haard. Er net voor, twee duidelijk verschillende, maar op kleur passende zitklassiekers als contrast. Zachte kussens en een alpacavel zorgen voor gezelligheid. (Bron)


cheminee3

blank en zwart als Afrika

Een witte juju-kroon uit Kameroen hangt als een abstract kunstwerk aan de schoorsteen. Daaronder uitgestald, een collectie decoratieve vazen, verzameld op exotische reizen. Er net voor, een Afrikaanse kruk, artisanaal gebeiteld  uit een massieve boomstam. De stijlvolle zetel met wit-zwart zigzagmotief accentueert het samenspel van licht en donker in dit interieur. (Bron)


cheminee4

Peace and Love

Bohémien is een interieurtrend die om de 20 jaar opnieuw opduikt. Voor het eerst te zien rond 1970 in John Lennon’s mansion is deze look weer terug. Psychedelische kaarsen, nu eens in een uitgedoofde haard als statement. Op de plankenvloer een ‘geleefd’ tapijt met nonchalante zitkussens, ideale hoek voor een Beatles-song op de gitaar. (Bron)


cheminee5

Herenhuisstijl

Een marmeren, antieke haard op de kop getikt bij een brocanteur laat je onveranderd in zijn waardigheid. Je maakt hem enkel ‘lichter’ en hedendaags met abstracte accessoires zoals een cirkelvormige houtblokdrager, een transparante poef in vlechtriet en een exotisch sisaltapijt. (Bron)


cheminee6

Natuurlijke eenvoud

Denk Noorwegen, de grijze lucht vermengt zich met de ijzige waterlijn van een fjord. Na een stevige wandeling heil en warmte zoeken rond de houtkachel die in de haardmond staat waar vroeger noeste houtblokken genereus knetterden. Een hoogpolig tapijt verwarmt vermoeide voeten. Sobere vitrinekast en salontafel in recyclagehout, als eerbetoon aan de eeuwige natuur buiten. (Bron)