#Adresjes#Hotels#Restaurants#weekendje weg

Must-visit: ontdek het prachtige Pillows-hotel in Gent

Na Brussel, opent de keten van boetiekhotels nu ook in de Oost-Vlaamse hoofdstad
Geplaatst op  
Must-visit: ontdek het prachtige Pillows-hotel in Gent © Pillows Hotel Gent

Bijna 300 jaar geleden, in 1724, nam baron en stadsdichter Olivier de Reylof zijn intrek in een riant herenhuis in de Gentse Hoogstraat. Vandaag doet het charmevolle pand in Lodewijk XIV-stijl dienst als luxeboetiekhotel. Wij deden de ‘Pillows (Grand Hotel Reylof)’ test.

De klassieke, witte voorgevel en de lobby boys in stijlvolle, grijze mantels begroeten je met veel grandeur bij aankomst. De luxe-indicator kleurt overduidelijk groen: hier ben je aan het juiste adres voor een bijzondere overnachting. Géén klassieke receptie bij binnenkomst, wél een warme verwelkoming van de gastheer. Naast de marmeren balie krijg je een eerste stijlvolle impressie: een meetingruimte voorzien van een elegante witte tafel en Tulip-stoelen (Eero Saarinen voor Knoll), waarboven een hanglamp in de vorm van een gigantische wolk bengelt. Iets verder, de authentieke trappenhal met massieve natuursteenwanden en sierlijke lichtkoepel. Het Pillows Hotel weerspiegelt de perfecte balans tussen oud en nieuw. Authentieke interieurrestanten uit de Reylof-tijd worden afgewisseld met modern, Scandinavisch design en zachte kleuren.

Nieuwe gasten worden begeleid naar The Living, de ontspanningsruimte met fancy cocktailbar en verschillende smaakvol ingerichte compartimenten waar je even kunt verpozen bij een aperitief. De wandelgangen ademen klasse: de muren zijn aangekleed met zijdebehang en gouden belettering, de deurposten zijn van Carrara-marmer. Dezelfde sfeer van luxueuze ingetogenheid wordt doorgetrokken naar de slaapvertrekken.

In de kamer spelen beige- en blauwtinten de hoofdrol, samen met het uitnodigende kingsizebed met vederzacht beddengoed en donzige kussens. De interieurminestrone van hedendaagse en klassieke elementen is een recept van binnenhuisarchitect Lot Sturm.

Dit hotel verwent naast decoliefhebbers ook gastronomie-enthousiastelingen. Het LOF-restaurant onder leiding van chef-kok Hannes Vandebotermet serveert verfijnde gerechten die passen bij het Vlaamse culinaire erfgoed. Als hotelgast heb je ten slotte toegang tot de spa-ruimte met Finse sauna en zwembad. Kwestie van de dag als herboren te starten.

Praktisch:

Pillows Grand Hotel Reylof

Hoogstraat 36, 9000 Gent Tel: 09 235 40 70

Pillowshotels.com/ghent 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.