#Nieuws

Pantone onthult de kleur van het jaar 2020

Pantone onthult de kleur van het jaar die de interieurs van 2020 zal domineren. 'Classic Blue' is dit jaar de gelukkige winnaar voor het nakende jaar!
Geplaatst op  
Pantone onthult de kleur van het jaar 2020 © IKEA

Naar goede gewoonte onthult Pantone in december de kleur van het jaar. Voor 2020 kwam er een klassieke tint uit de bus als grote winnaar: maak kennis met ‘Classic Blue’, de favoriet van de start van een nieuw decennium. Focus op deze nieuwe kleur van het jaar die zowel het domein van design als dat van de mode in de verf zet.

Nadat ‘Living Coral’ vorig jaar werd uitgeroepen als de kleur van het jaar 2019, maakt een geheel nieuwe kleur zijn opwacht. Gekenmerkt door een mysterieus, diepblauw dna en een ode aan ontspanning en sereniteit: Classic Blue is onveranderlijk en tijdloos, en is daar de ideale tint voor een stabiele en betrouwbare basis. In huis vertaalt zich dat naar een vredevolle en aangename sfeer, die tegelijk ook de nodige portie escapisme biedt en onze veerkracht stimuleert. Kortom, een geweldige kleur die het komend jaar op positieve wijze zal beïnvloeden!

De kleur van het jaar ‘Classic Blue’ © Pantone

De kleur van het jaar volgens Pantone

Pantone’s kleur van het jaar beïnvloedt al 2 decennia lang elk jaar de toekomstige productontwikkelingsbeslissingen. Niet alleen de mode-industrie is onderhevig aan de kleurkeuze, ook in architectuur en in interieurvormgeving, grafisch ontwerp en productverpakkingen merk je de kracht van Pantone. De keuze van de kleur van het jaar werd zorgvuldig afgewogen en is het gevolg van een intense trendanalyse.

Hoe gebruik je de kleur in je interieur?

‘Classic Blue’ is zo veelzijdig dat het perfect past bij vele andere kleuren. De tint kan gecombineerd worden met warme en rustgevende tinten zoals ‘Peach Quartz’ of ‘Stucco’ om een gevoel van sereniteit in het interieur te brengen. Daarnaast kan ‘Classic Blue’ ook de charme van de ‘Snorkel’ kleuren aanvullen, voor een complete verandering van omgeving waarin je het gevoel krijgt even aan de realiteit te willen ontsnappen. Tenslotte past de tint ook uitstekend bij de kleuren ‘Exotic Tastes’, ‘Desert Twilight’ en ‘Untraditional’.

Of het onze muren of onze decoratieve objecten in huis zijn, die eraan zullen geloven… De kleur van het jaar – die in het bijzonder rust en betrouwbaarheid uitstraalt – gaat perfect bij een design fauteuil, een knappe tafellamp of een mooi servies. Alles wat we nodig hebben om het nieuwe jaar goed in te zetten, toch?

Onze shopping volgens Pantone’s kleur van het jaar:

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.