#Ideeën

Pasen: decoratie-ideeën speciaal voor de kinderen

10 voorwerpen waar je kinderen helemaal gek van zullen zijn tijdens Pasen.
Geplaatst op  
Pasen: decoratie-ideeën speciaal voor de kinderen © Shutterstock

Pasen is een echt familiefeest dat jong en oud samenbrengt en je instant je kindertijd doet herbeleven. Al die leuke knutselwerkjes en decoratieve voorwerpen in vrolijke pastelkleuren… Denk maar aan die ene ludieke paashaas die in elk huis stond. Versterk het paasgevoel in jouw huis met de leuke items voor de woonkamer, slaapkamer en op de tafel. Wij hebben alvast een paar leuke kidsproof ideeën.

Leuke paasobjecten

© Dille & Kamille

Kinderen zijn gek op fleurige objecten, zoals een paashaas of 3 kippen op een rij. Je brengt zo je huis helemaal in een paassfeer op maat van de kinderen. Of ga een stapje verder en versier je eigen paastak met leuke paasornamenten. Maar ook decoratieve eitjes gevuld met lekkers en een vrolijke paasposter maken van deze dag sowieso een feest.

Ga zelf aan de slag

© Corentine Delepine

Wat is nog leuker dan je huis vullen met leuke paasdecoratie? Zelf iets leuks in elkaar knutselen voor Pasen natuurlijk! Je kan met heel wat leuke DIY’s aan de slag gaan en je huis helemaal opfleuren tijdens de vakantie. Er is ook helemaal geen tekort aan ideeën online. Wat dacht je van  een leuke mand om te versieren, koekjes in de vorm van de paashaas bakken of een paasei om zelf te beschilderen. Laat die creatieve handen maar aan de slag gaan!

Een paastafel

© Zara Home

Tijdens het paasontbijt of diner is het altijd fijn tafelen als we vergezeld worden van leuke decoratie. Dit kan door wat paaseieren in het rond te strooien, maar de tafelkunst zelf is ook belangrijk. Creëer een minimalistische tafeldekking met een knipoog naar de vrolijke feestdag. Je kinderen zullen er dol op zijn, zeker als je ruimte voor kleur, prints en de nodige fantasie bewaart!

Laat je hier helemaal inspireren door onze keuze.

Vertaald door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.