#Getest#Nieuws

Playbase, al letterlijk van gehoord?

TIY: Test-It-Yourself. Actief Wonen test het laatste nieuwe audio-hebbedingetje.
Geplaatst op  
Playbase, al letterlijk van gehoord? ©

Het concept

Vertrekkend van het idee dat voor 70% procent onder ons de televisie nog steeds op een staand meubel hoort en niet opgehangen aan een muur, bedacht het merk SONOS zijn eerste homecinema die mooi-als-een-meubel-op-zich is. Een behuizing als een discrete box met strakke lijnen, beschikbaar in wit of zwart in perfecte harmonie met uw salonstijl. AW deed de test thuis. Aan onze verwachting van een verbluffend cinemageluid bij onze favoriete films en TV-shows werd ruimschoots voldaan. SONOS levert zelfs een matchende app waarmee je alle TV-geluid via oortjes kan beleven.

sonos

Hoe werkt het

Wat opvalt bij deze audio-keten is zijn installatiegemak. Er zijn maar 2 kabels te connecteren, één voor de stroomvoorziening en een andere voor de geluidsvoeding. Wil je de SONOS smartphone app gebruiken, hoef je enkel de Playbase te verbinden met je internet-router. De Playbase past mooi onder je flatscreen. Let op, het toestel weegt wel 8,6 kilo. Dus aangepast meubilair is de boodschap. Het volstaat de applicatie SONOS (IOS of Android) te downloaden en gewoon de instructies op te volgen. He gaat redelijk snel en uw eigen afstandbediening pikt er onmiddellijk op in. Nu wordt het pas leuk. Een analysesysteem met de naam Trueplay voert een perfecte akoestiek-analyse uit van uw woonruimte en uw eigen zitplaats. Playbase handelt dit af met een uitstoot van hoge geluidstonen. Achteraf is de akoestiek perfect geregeld.

Het verdict

Met zijn hoogte van amper 58mm is de Playbase discretie alom in het salon en versmelt zijn strakke lijn volledig met de contouren van uw salon. Vanaf het eerst gebruik al merken wij een duidelijk geluidsverschil van voor-en-na. Natuurlijk is het een makkie om uw eigen persoonlijke voorkeuren vast te leggen. Meer bas, minder hoge tonen, het behoeft geen uitleg. Ook radiokanalen kunnen door de homecinema uitgezonden worden met dat zelfde sublieme theatersound. De aankoopprijs is overigens interessant laag gehouden. Dus, een serieuze investering is de Playbase niet. Toch eens over nadenken.

Verleid?

Homecinema ‘Playbase’ (72 x 38 x 5,8 cm), wit of zwart, 8,6 kg, Sonos, 799 €. sonos.com