#Nieuws

Portret van een Parijse Siematic-keuken

Geplaatst op  
Portret van een Parijse Siematic-keuken ©

SieMatic speelt contrasten uit in keukendesign

Een statement in stijl? De keukens van SieMatic lenen er zich graag voor. Met een opvallend grafietgrijs en een werkblad in natuursteen laat een luxekeuken in hartje Parijs zich portretteren in al haar elegantie en tijdloosheid. Een technologische invulling van een klassieke ruimte zet zo de toon voor een keuken vol contrasten.

Grafietgrijs, dat aanleunt tegen het zwart: een niet-alledaagse kleur voor een keuken in een oud herenhuis. Ook in vormen, volumes en materialen stapte SieMatic af van veilige en voorspelbare keuzes. Dat leidde tot een uniek concept dat qua interieurdesign nauwelijks spannender kan.

De greeploze keuken – SieMatic PURE – speelt sfeervol contrasten uit: een strakke vormgeving met koele materialen tegen een warme achtergrond met klassieke elementen. Zwart en wit domineren in dit gerenoveerd herenhuis en brengen het meesterlijk vakmanschap haarscherp in beeld.

Want geen gebrek aan luxe of comfort bij SieMatic. Individueel maatwerk opent een wereld van verrassende mogelijkheden en onconventionele ideeën. Zo combineert het aluminium interieursysteem materialen als donker gerookte kastanje met fluweelachtige Flock en elegant porselein. De afwerking is gedetailleerd en flexibel, voor een indeling op maat, inclusief slimme nieuwigheden zoals een geïntegreerde USB-poort.

Interieurarchitecte Clara Pereira van SieMatic verdeler “Notre Dame Décoration” in Parijs, werkte voor dit unieke project nauw samen met het Franse bureau van interieurarchitect César Pupat.“Tegengestelden trekken elkaar aan, dat zie je ook in deze keuken. De eigenaars van dit herenhuis hebben in hartje Parijs een koninkrijk van contrasten gecreëerd. Zwart en wit komen mooi samen, net als modern en klassiek, ambacht en industrie – wat resulteert in een interieurdesign dat verrast en inspireert.”

Over SieMatic

SieMatic is een wereldwijd gerenommeerde producent van hoogkwalitatieve keukenmeubels in het luxesegment, en dit sinds de oprichting van ‘August Siekmann Möbelwerke’ door de Duitse familie Siekmann in 1929. België was de eerste exportmarkt in 1960, en sindsdien is de naam SieMatic uitgegroeid tot de gevestigde waarde die we nu kennen: een gerespecteerd en gekend merk in meer dan 60 landen in Europa, Azië en Amerika. In België is SieMatic als autonome divisie gevestigd in Antwerpen onder leiding van Sales Director Koen Van Aken. Als een van de weinige keukenmerken met het FSC-certificaat kiest SieMatic resoluut voor duurzaam ondernemen. Ook interne recyclage en tal van afvalreducerende maatregelen zorgen voor een minimale milieubelasting.