#Online winkelen

Saint-Eve, of hoe een wereld-woning bemeubeld zou zijn

Saint-Eve stelt je interieur samen met wereldwijd uitgekozen handwerk-met-een-verhaal
Geplaatst op  
Saint-Eve, of hoe een wereld-woning bemeubeld zou zijn ©

Saint-Eve. Wie aandachtig leest, ontdekt dat de tot de verbeelding sprekende naam van deze Antwerpse pop-up webstore letters bevat van beide eigennamen der oprichters, Evelyn en Steve. Puur toeval of niet?

De shop situeert zich op een boogscheut van de swingende, Londens aandoende Nationalestraat. Het succes van een sfeer die je als zaakvoerder wat graag meepikt. De winkel heeft bijlange geen plaats genoeg om al het exotisch aanbod van de website daar uit te stallen. Maar toch slaagt de loftstijl erin om er een chill sfeertje te scheppen zodat je op je eigen verbeelding op wereldreis kan vertrekken. Van België en Denemarken over Ibiza, Marokko en Thailand. Van een mooie collectie handgemaakte bamboemeubels uit Vietnam over Egyptische, uit verhard zout gemaakte kaarsenhouders tot Marokkaanse tapijten uit het Atlasgebergte. De mix van verschillende culturen zorgt voor de unieke etnische stempel op de webshop.

20170426_115039
Evelyn in haar Antwerpse pop-up store

Eigenares Evelyn en haar vriend Steve vinden het trouwens erg oké dat klanten, die aarzelen over een on-line meubelaankoop, dat eerst mogen komen bekijken en uittesten in hun eigen privé-appartement. Evelyn legt uit: ‘De gemiddelde Belg is nog steeds een beginnend internet-aankoper. Hij vertrouwt het zaakje niet snel en wil liefst het materiaal ‘live’ inspecteren alvorens het te bestellen.’

Evelyn heeft een wereldwijd netwerk opgebouwd van leveranciers die haar in de mate van het mogelijke enkel ambachtelijk vervaardigde producten voorstellen. : ‘Merkwaardig hoe wij in de meest exotische bestemmingen op labels uit ons eigen Belgenland stuiten die voor mij onbekend zijn, maar dan over een uiterst sterk imago lijken te beschikken. Verbluffend hoe je dus eerst zo ver moet reizen om dan in contact te komen met talent uit België.’ Dat kunnen wij alleen maar beamen, want er bestaat niet voor niets het oude gezegde ‘Geen sant in eigen land’.

Evelyn’s Antwerpse pop-up store blijft nog functioneren tot en met 2 juli. Het leven gaat verder na de pop-up store? ‘Natuurlijk!’ lacht zij. ‘Wij vertrekken alweer op wereldwijde exploratie, op zoek naar de volgende trends en inspiraties. Maar intussen blijft de Saint-Eve web store natuurlijk bestaan.’

Saint-Eve1Saint-Eve5