#Nieuws

Serax lanceert serviescollectie in samenwerking met chef-kok Ottolenghi

Schuif aan tafel met het kleurrijke tafelgerei van de FEAST-collectie, het creatieve eindresultaat van chef-kok Ottolenghi en kunstenaar Ivo Bisignano.
Geplaatst op  
Serax lanceert serviescollectie in samenwerking met chef-kok Ottolenghi © Victor Robyn

Het Belgische designlabel Serax lanceert in juni ‘Feast’, een nieuwe collectie in samenwerking met chef-kok Ottolenghi en kunstenaar Ivo Bisignano. De 100-delige collectie viert het ritueel van delen van eten in overvloed samen met geliefden. 

De Brits-Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi bedacht deze collectie gebaseerd op de gezellige avonden met vrienden en familie waar ze maaltijden delen. De uitbundigheid van deze avonden komt ook terug in het kleurrijke tafelgerei van de collectie. 

Het is niet de eerste keer dat Ottolenghi en Bisignano samenwerken. Zo ontwierp Bisignano de sculpturen voor Ottolenghi’s restaurants in Londen. “Ivo is een goede vriend die al mijn ideeën creatief vorm geeft”, vertelt de chef-kok. “Zijn kunst is eerlijk, expressief, vrolijk en kleurrijk. Kenmerken die we ook in onze gerechten proberen te stoppen.” De FEAST-collectie is de allereerste collectie tafelgerei die de chef-kok op de markt brengt, samen met het Antwerpse designlabel Serax

Uitbundige eenvoud

© Victor Robyn

De verschillende groottes van de borden, opvallende kleuren en patronen zorgen voor dat typische Ottolenghi-gevoel van ‘uitbundige eenvoud’. Zo krijgen simpele voorwerpen zoals borden een luxueus en excentriek karakter. “Het is een verhaal van de spanning tussen traditie en vernieuwing”, vertelt Ottolenghi. 

© Victor Robyn

Een typisch kenmerk van de FEAST-collectie is de zwierige, O-vormige penseelstreek. “Het oneindige van de O-vorm is iets dat me enorm intrigeert”, vertelt Bisignano. Naast de beeldspraak van de O gebruikt de kunstenaar ook abstracte afbeeldingen van groenten, een essentieel onderdeel in de keuken van Ottolenghi. Het resultaat is een kleurrijk geheel dat iedereen de kans geeft om elke dag een echt feest te creëren

Interesse?

De collectie is beschikbaar vanaf juni 2021 in Serax-winkels. Wij geven je alvast een voorsmaakje van de collectie.

 

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.